Onderhoud boordstenen

Het onderhoud van de boordstenen van een zwembad, zal afhangen van het type boordsteen dat u gekozen heeft, maar ook van de blootstelling van uw zwembad. De boordstenen van een zwembad worden net als het zwembad zelf onderhouden.

Wanneer uw zwembad zich op een vochtige plaats bevindt of wanneer er bomen in de buurt van uw zwembad staan, zal het onderhoud van de boordstenen moeilijker zijn dan wanneer het zwembad zich op een open plek bevindt.

Onderhoud boordstenen

Het onderhoud van zwembadboordstenen in natuursteen is bijzonder eenvoudig. U heeft er bijna geen werk aan, behalve in het begin van het seizoen. Gebruik een harde borstel en stromend water of een hogedrukreiniger. Combineer de reiniging van de boordstenen met behulp van een hogedrukreiniger met de grote schoonmaak van het rolluik, vóór de opening van het zwembad.

Sommige fabrikanten raden aan één keer per jaar een antischimmelbehandeling uit te voeren om het opduiken van mos te voorkomen. We raden dit aan wanneer uw zwembad zich op een zeer vochtige plaats bevindt (onder bomen bijvoorbeeld). Zoniet is het echt niet nodig.

  • Het onderhoud van de houten boorden is een beetje lastiger en dit naargelang de kwaliteit van het gekozen hout. Mos zal zich sneller hechten aan houten boorden.

Wanneer de gekozen houtsoort afkomstig is van een naaldboom zal het onderhoud veel lastiger zijn: jaarlijkse behandeling is noodzakelijk.

Over het algemeen bestaat het onderhoud van boorden in naaldhout uit:

  • Reiniging van de boord met waterstraal (of met Karcher®)
  • Eventueel aanbrengen van een ontgrijzer om de oppervlaktelaag te verwijderen die beschadigd kan zijn door de zonnestralen.
  • Behandeling van het hout met een verzadiger om het te beschermen tegen de zonnestralen.

onderhoud boordsteen

Delen: