De aanleg van je monoblok zwembad: enkele aandachtspunten

 • Blog
 • Bouwadvies
 • De aanleg van je monoblok zwembad: enkele aandachtspunten

Denk je erover om je tuin uit te rusten met een monoblok zwembad? Bij de aanleg van een monoblok zwembad komen heel wat praktische vragen en aandachtspunten kijken. Wij zetten ze graag even op een rijtje, zodat jij na het lezen van dit artikel weer een stap dichter bent bij jouw droomzwembad. 

De eigenschappen van je monoblok zwembad

Voor je een monoblok zwembad laat plaatsen, moet je even rekening houden met een aantal vragen. Wil je dat je zwembad op een zonovergoten plekje in je tuin wordt geplaatst? Zwem je graag baantjes? Of heb je kinderen die een ondiep stukje nodig hebben? Jouw monoblok zwembad kan volledig volgens jouw eisen en wensen worden samengesteld en geplaatst.

Heb je nog geen duidelijk beeld van wat je verlangt van een monoblok zwembad? Sta dan even stil bij de volgende aandachtspunten:

De vorm en grootte van je monoblok zwembad

 • Vorm
  De vorm van je zwembad hangt af van welk type zwemmer je bent. Hou je van pootjebaden of ben je eerder een fervent baantjestrekker?

  Rechthoekige zwembaden passen bij het sportieve zwemtype. Voor recreatieve zwemmers maakt de vorm van het zwembad niet zoveel uit.

  Een ondiep stukje of een plage kan handig zijn wanneer je jonge kinderen hebt of houdt van een ontspannende zonsessie.

 • Grootte

De grootte hangt natuurlijk nauw samen met het budget dat jij voor ogen hebt en de beschikbare ruimte in je tuin. Zo zijn de City-zwembaden van LPW Pools eerder geschikt voor kleinere stadstuinen, terwijl de andere monoblok zwembaden in het assortiment van LPW Pools grotere afmetingen hebben.

De plaats van je monoblok zwembad

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is of je voor een buiten- of binnenzwembad gaat.

Bij een binnenzwembad moet er rekening worden gehouden met

 • de bouwvergunning;
 • de vochtbestendigheid en de thermische isolatie van de ruimte;
 • de akoestiek van de ruimte. 

Kies je voor een buitenzwembad? Dan bepaal je aan de hand van je eigen voorkeur de oriëntatie van je zwembad. Ga je voor een zonovergoten plekje, of juist niet?


Het kostenplaatje van je monoblok zwembad

Last but not least: wat zal je zwembad kosten? De prijs van een monoblok zwembad hangt af van verschillende factoren:

 • de grootte;
 • de kwaliteit van de binnenbekleding;
 • de afwerking en extra voorzieningen (verlichting, afdekking, …);
 • de technische installatie;
 • de bereikbaarheid van je tuin

Denk er ook aan dat als je kiest voor een zwembad, je nadien moet instaan voor het onderhoud, de verwarming en het waterverbruik. Om deze kosten te drukken, raadpleeg je best even je zwembadbouwer voor oplossingen op maat. 

De plaatsing en garantie van je monoblok zwembad

Doordat een monoblok zwembad uit één stuk bestaat, is de plaatsing stukken sneller dan bij een betonnen zwembad. Hierdoor kan je zwembad in minder dan een week worden geplaatst.

Een extra voordeel aan de zwembaden van LPW Pools is dat je geniet van een levenslange waarborg op de waterdichtheid van de kuip en tegen osmose. Zulke garanties zijn uniek in Europa.

Een vraag over je zwembaddroom? Of graag meer informatie over een bepaald model van LPW Pools? Neem contact op met onze zwembadexperten voor advies op maat!

Delen: