Hoe kiest u uw droomzwembad ? Aanleg van een zwembad.

U speelt met het idee een zwembad in uw tuin te plaatsen? Neem zeker de tijd om uw verwachtingen en de beperkingen op een rijtje te zetten om uw zwembad te kiezen.

Wie denkt dat een zwembad aanleggen in de tuin een luxe is?

Elk soort zwembad heeft zijn voor- en nadelen, zijn prijs en zijn praktische kant. U moet het soort zwembad kiezen dat het beste aan uw eisen voldoet.

 Voordat u het zwembad van uw dromen kiest, bepaalt u de grote lijnen.

Met volgende punten moet u zeker rekening houden :

Daarna kiest u de materialen van uw zwembad

Monoblok zwembad

Het monoblok zwembad ofwel polyester kuip of ook wel keramisch zwembad genoemd wordt zeer gewaardeerd voor zijn uiterlijk en zijn snelle plaatsing.

Het grote voordeel van zo’n zwembad ligt in het feit dat het zeer sterk is. Het wordt vervaardigd uit glasvezel, keramische parels en epoxyharsen, net zoals de romp van een boot.

Het polyester monoblok zwembad zal u verleiden met zijn uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, met zijn lange levensduur en garantie. Deze kan tot 30 jaar bedragen bij sommige fabrikanten.

De aanleg van uw zwembad  door een professional gebeurt zeer snel.

Betonnen zwembad

Betonnen zwembaden bestaan doorgaans uit een vloerplaat en wanden uit blokken, afgewerkt met mozaïek of liner om zo de waterdichtheid te garanderen. Het feit dat ze makkelijk te personaliseren zijn, is hun grootste voordeel.

Helaas is de bouw van een betonnen zwembad lang en arbeidsintensief in vergelijking met de werf van een keramisch of monoblok zwembad.  Omdat er weinig voorbereidend werk in de fabriek kan gebeuren, vergt zo’n werf veel tijd en mensen. Afgezien van de energiekosten, hebben deze zwembaden vaak een hoger prijskaartje dan monoblok baden.

Betonnen zwembaden hebben het grote voordeel dat ze in verschillende vormen gebouwd kunnen worden. Ze laten ook een grote keuze in de afwerking : liner, gelaste liner, polyester, mozaïek, …zwembad aanleggen

Zwembaden uit prefab panelen

De zwembaden uit prefab panelen maken deel uit van de zwembaden in kit of moduleerbare zwembaden.

Het zijn zwembaden uit voorgeproduceerde panelen, klaar om te plaatsen. Met deze systeembouw worden de vertikale wanden gemaakt. Ze bestaan uit ijzer, aluminium, uit polymeren of uit polypropyleen. Het kunnen ook inox zwembaden zijn. Het geheel rust op een betonnen vloerplaat of op gestabiliseerd zand.

 

Kostprijs aanleg zwembad ? Een meer gerichte prijs ? 

 

 

Geplaatst in Vergelijking op / #