Laat uw zwembad aanleggen

Zwembad aanleggen: Hoe mijn zwembad kiezen?

Overweegt u om het zwembad van uw dromen te laten aanleggen? Het installeren van een zwembad vereist eerst te kiezen welk type zwembad u het best bevalt. Vorige week hebben we al verschillende productiesoorten en -afwerkingen besproken om u de terminologie te helpen begrijpen: zelfdragend zwembad, monokuip, keramisch zwembad, natuurlijk zwembad, betonnen zwembad al of niet met mozaiëk tegels. Ik stel u nu voor met enkele andere productie soorten kennis te maken.

Door Guillaume de Troostembergh

  • Overloop zwembad

Ook wel spiegelzwembad genoemd. Het overloop zwembad biedt een opvallend visueel effect. De randen van het zwembad fuseren met de horizon of het landschap. Naast de esthetische voordelen biedt het overloop zwembad – met overloop aan de 4 zijden –  de zwemmers steeds een zuiver oppervlaktewater. Het zwembadonderhoud is bijgevolg vereenvoudigd, een belangrijk argument in de keuze van uw zwembad. Een barrière voor de aankoop kan de hogere prijs zijn in vergelijking met een traditioneel zwembad.Zwemkanaal ZK.12 van LPW Pools

  • Zwemkanaal

Het zwemkanaal of zwemgang is een lang, smal zwembad ontworpen voor het zwemplezier. Dit soort zwembad met strakke lijnen harmoniseert perfect met de strakke en eigentijdse tuinen. Het model ZK.12 van de Belgische fabrikant LPW Ceramic Pools meet 12m. Installeer een tegenstroom zwemsysteem in je zwemkanaal, en u voelt zich als in een olympisch zwembad!

  • Houten zwembad

Dit is een zwembad waarvan de uitvoering vrij snel kan, net als bij monokuip zwembaden. De houten frames hebben het grote voordeel dat ze eenvoudig te installeren zijn. Het gaat bijna altijd over een houten frame bedekt met een waterdichte liner. De garanties op houten zwembaden variëren sterk van fabrikant tot fabrikant. Het houten zwembad is natuurlijk en trendy.

  • Polyester zwembad of polyester kuip

Dit type zwembad zal iedereen plezieren die wenst dat hun project snel gerealiseerd wordt.  Het polyester monoblok zwembad is een aantrekkelijk product dankzij zijn vele voordelen en kwaliteiten: waterdichtheid van de kuip, snelle plaatsing, belangrijke garanties. Er zijn veel fabrikanten van polyester zwembaden op de markt. Kies een fabrikant met een lang bestaan ​​en met een goede reputatie. Controleer de garanties die men geeft, sommige fabrikanten geven tot 30 jaar! Geef voorkeur aan een productie in uw buurt, “Made in Belgium”.

  •  Eco-verantwoord zwembad of ecologisch zwembad

Om ervoor te zorgen dat uw zwembad ecologisch is of dat men kan praten over een laag-verbruik zwembad, moet men kiezen voor een productieproces dat beantwoordt aan strenge normen en passende toebehoren die u zullen helpen het energieverbruik van uw zwembad te verminderen. Ontdek hier de toebehoren die u zullen helpen om een ​​laag-verbruik zwembad te bekomen.

Nu deze termen niet meer onbekend zijn voor u, bent u bijna klaar om een zwembad te installeren bij u thuis! U dient nog  een zwembad installateur te kiezen. Deze investering zal u en uw hele gezin aangename tijden bezorgen in en rond het water.