Je zwembadproject doen slagen : een droom die uitkomt

Zwembadproject ? Waarom niet !

De aanleg van een zwembad hangt af van verschillende factoren : het soort constructie van het zwembad, keuze van de zwembadbouwer, keuze van de accessoires en aangeboden garanties.

Een zwembad aanleggen is relatief eenvoudig en rechtlijnig  indien je een ervaren zwembadbouwer onder de arm neemt en een bouwtechniek kiest die zich al bewezen heeft. Maar voordat je begint, is het belangrijk dat je jezelf enkele vragen stelt. Wie gaat er gebruik  maken van dit zwembad ? Hoe dikwijls zal dit zwembad gebruikt worden ? Wat is het beschikbare budget voor deze realisatie? Hoeveel tijd wens ik te besteden aan het onderhoud van het zwembad ?

Hier vindt je enkele handige tips om je droom werkelijkheid te laten worden…

  • Een zwembad  naar uw wensen : elke familie heeft z’n eigen zwembad

Een eerste stap in het project is bepalen hoe het zwembad zal gebouwd worden. Je moet een keuze maken tussen de verschillende bouwtechnieken die er bestaan. Van het  betonnen zwembad op maat tot het monoblok zwembad, de productieprocessen zijn zeer uiteenlopend. Lees meer ->zwembadproject

  • Kies een ervaren zwembadbouwer

De verwarring tussen de verschillende bouwtechnieken voor zwembaden en de ontelbare zwembadplaatsers maken het soms moeilijk een goede keuze te maken. Je moet de juiste vragen stellen om de geschikte partner in dit project te vinden : is de zwembadbouwer gespecialiseerd in het plaatsen van zwembaden ? Welke ervaring heeft deze plaatser? Doet hij een beroep op ernstige fabrikanten die reeds lang op de markt aanwezig zijn ? Welke garanties kan deze zwembadplaatser me geven ? Staat de plaatser die ik zou kiezen ook in voor de dienst na verkoop ? En maakt hij deel uit van een erkend netwerk?

  • Houd rekening met de regelgeving  voor de bouw van het zwembad.

Het zwembad moet in zijn omgeving geïntegreerd worden.  De maat en vorm worden mede door de tuin bepaald.  Als het zwembad vlakbij het huis ligt, is dit een belangrijk gegeven. Bij de aanleg van een zwembad, komen er namelijk een aantal formaliteiten kijken. Zich informeren over de wettelijke formaliteiten en rekening houden met de stedebouwkundige  voorschriften is dan zeker noodzakelijk …. 

  • Welke beveiligingen bestaan er rond het zwembad

Om ervoor te zorgen dat de tijd aan het zwembad plezierig  en ontspannend is en blijft, is een veiligheidssysteem onontbeerlijk. Er bestaan 4 genormeerde veiligheidssystemen. Het is aangewezen, en in sommige landen zoals Frankrijk zelfs verplicht,  één van deze systemen te kiezen.

1)      Het alarm (Franse norm NF P90-307)

2)      Het veiligheidshek (Franse norm NF P90-306)

3)      De overkapping (Franse norm NF P 90-309)

4)      Het veiligheidsrolluik  (Franse norm NF P90-308)

De Franse veiligheidsnormen zijn de strengste in de hele Europese zwembadsector. Een constructie die aan deze normen voldoet, is een goed veiligheidssysteem voor uw zwembad.

Maak een kostenraming

Het welslagen van uw zwembadproject hangt uiteraard ook af van de kosten.  Het vastgestelde budget en de kostprijs van het zwembad moeten natuurlijk overeenkomen. Enerzijds moeten de kosten van de realisatie gekend zijn, maar je moet ook  een lange-termijnvisie hebben op de gebruikskosten om na enkele jaren niet voor verrassingen komen te staan.

Daarom moet je tijdens de realisatie van het project al rekening houden met aspecten die het energieverbruik kunnen inperken.

Zo zijn er :

–        Een intelligent filtersysteem Intelliflo or Varioflow

–        Isolatie van het zwembad (geïsoleerde kuip met honingraat, geïsoleerde chape)

–        Isolerende automatische afdekking (Covrex® Classic)

–        De diepte van het zwembad beperken

–        Het volume van het zwembad beperken.

 

Wat zijn de garanties op het zwembad en de accessoires die door de fabrikant en de plaatser worden gegeven?

 

Denk  aan het onderhoud van het zwembad wanneer je de accessoires kiest.

Delen: