Hoe kies je je zwembadbouwer?

Waar koop je een zwembad in België?

Als je een  privé zwembad in je tuin wilt plaatsen, is dit een investering op lange termijn. Je mag dan vooral niet de foute zwembadbouwer kiezen.  Of het nu om een binnen- of een buitenzwembad gaat, het zal je buitengewoon mooie momenten opleveren en eveneens een meerwaarde aan je huis geven. Het is daarom heel belangrijk dat je zorgvuldig de zwembadbouwer kiest die de plaatsing ervan op zich zal nemen.

Er zijn heel wat zwembadverkopers in België; ze bestaan in alle soorten!

Zoek de juiste zwembadbouwer

Neem de tijd om de geschikte partner te zoeken. Om deze zeldzame parel te vinden, moet je zoeken, offertes vragen, technische kennis vergelijken.

Offertes voor een zelfde zwembadtype (bijvoorbeeld monoblok zwembaden) kunnen zeer sterk variëren van de ene fabrikant tot de andere. Pas steeds goed op met koopjes en aanlokkelijke promoties. Kwaliteit heeft altijd z’n prijs. Voor elk type zwembad bestaan er verschillende grote spelers op de markt.

Het monoblok zwembad is tegenwoordig in. Door zijn verschillende voordelen (zoals de snelle plaatsing, grote stevigheid en de gegeven garanties) bestaan er verschillende producenten op de Europese markt.  Ervaring en hoe lang de fabrikant al actief is, zijn doorslaggevende argumenten.

Grondwerken, eventuele drainage, afwerking, plaatsing van de boorstenen, vullen van het bad, … dit vraagt allemaal een specifieke vakkennis en precisie die niet in elk beroep terug te vinden zijn.

Kies een zwembadbouwer volgens enkele belangrijke criteria :

  • Een zwembadbouwer die deel uitmaakt van een erkend netwerk

Wanneer je een verdeler kiest die deel uitmaakt van een erkend netwerk, dan ben je zeker van een goede service. Inderdaad, deze verdeler krijgt hoogstwaarschijnlijk technische opleidingen aangeboden door de zwembadfabrikant.

  •  Een zwembadbouwer uit je eigen omgeving en die al verschillende jaren bestaat.

Hierdoor kunt u kosten uitsparen, vb. op verplaatsingskosten. De interventie zal ook sneller gebeuren. Dankzij zijn jaren ervaring kan uw zwembadbouwer ook referenties van tevreden klanten geven.

  • Een zwembadplaatser die je garanties geeft.

zwembad met garantieEen zwembad is een meerwaarde voor je woning, maar ook een grote investering. Het is daarom belangrijk om garanties te krijgen op het zwembad dat je kiest. Alle zwembadbouwers geven garanties, let er dus op dat je een lange garantie krijgt. Investeren in je droomzwembad en dan slechts 10 jaar garantie krijgen, is gewoon jammer. Sommige fabrikanten van monoblok zwembaden geven tot 30 jaar garantie op de waterdichtheid van de kuip en tegen osmose. Je kan het niet mooier wensen!

  •  Welke dienst na verkoop krijg je ?

Indien je voor een verdeler van monoblok baden kiest, geniet je van alle garanties van de fabrikant voor het onderhoud en het vervangen van onderdelen. In Europa geldt een garantie van 2 jaar, maar sommige zwembadconstructeurs geven langere garanties, zoals de Belgische fabrikant LPW en zwembadplaatsters zoals JDS Pools, Noppe Zwembaden, Aquapura, Bollen bvba.

  •  Een fabrikant die zich niet meer hoeft te bewijzenMade in Belgium

Met een fabrikant van zwembaden die reeds jarenlang bestaat, ben je zeker dat je een betrouwbare partner hebt. Hij zal je verschillende referenties over de jaren heen kunnen geven. Dit geeft blijk van het serieuze karakter van de firma.

  •  Made in Belgium

Kies je een Belgische zwembadfabrikant, dan moedig je de Belgische en Europese industrie aan, hetgeen tegenwoordig belangrijk is. Door de transportkosten voor de import van baden uit het buitenland te vermijden, beperk je de CO²-uitstoot die ermee gepaard gaat.  Zo beperk je het effect van je zwembad op het milieu.

Een zwembad met door de fabrikant gegeven garanties en een zwembadbouwer die z’n eigen garanties daaraan toevoegt : dat is de sleutel tot succes!

LPW factory