Vergelijking polyester zwembad en liner zwembad

Vergelijking tussen een keramische monoblok zwembad en een polyester zwembad of een liner zwembad

Vergelijk bestaande zwembaden voordat u er zelf één koopt! Analyseer deze vergelijkende tabel : een polyester zwembad? Of een betonnen zwembad? Of een zwembad met liner.

Met welke criteria moet je rekening houden voor de bekleding van een zwembad? Een vergelijking tussen verschillende zwembaden is hier handig…

polyester monoblok zwembad of keramisch zwembadBetonnen zwembadmet liner bekleed zwembad
Garantiesafhankelijk van de fabrikant : van 10 tot 30 jaarAfhankelijk van de zwembadbouwerAfhankelijk van de zwembadbouwer en het type liner : gaat van 2 tot 10 jaar
Binnenwand van het zwembadzachte oppervlakte van de wanden, schaaft de huid en de zwemkleding niet.Vaak onregelmatige en ruwe oppervlakte. Onaangenaam om aan te raken.Zacht en glad. Kwetsbaar voor scherpe voorwerpen.
Onderhoud van het zwembadMakkelijk te onderhouden, de algen worden met een borstel verwijderdDe algen zetten zich vast in de poriën van het beton en kunnen slechts met behulp van chemische producten en regelmatig borstelen verwijderd worden.De algen groeien in de naden van de liner en kunnen slechts door chemische producten en regelmatig borstelen verwijderd worden.
Renovatiegeen renovatie nodigafhankelijk van de gekozen afwerking : opnieuw betegelen of een nieuwe polyesterlaag aanbrengen na 5 tot 10 jaarDe liner elke 4 tot 10 jaar vervangen of sneller als er beschadigingen zijn door scherpe of zware voorwerpen.
Duur van de werkenZwembad geplaatst in 2 dagen. De techniek hangt af van de plaatserMinstens 8 wekenMinstens de duur van de bouw van het zwembad
ProductieprocesSnelle productie in de fabriek. Kwaliteitscontrole en normen verschillen van fabrikant tot fabrikant en van de oorsprong van het product.Bouw op de werf, geen  kwaliteitscontrole.Productie van de liner in de fabriek. Plaatsing op de werf. Kwaliteit hangt af van de plaatser.
EnergiebesparingDe transportkosten en CO²-uitstoot die eruit voortvloeit, hangen af van plaats van productie en van het productieproces : vermijdt een zwembad te kopen dat geproduceerd is is een ver land om onze planeet te beschermen!
Gebruik van productenDe gel-coat oppervlakte  is bestand tegen de chemische invloeden van het water en tast de chemische balans van het water niet aan. Minder gebruik van chemische producten.Het contact van het water met het betonnen oppervlak beïnvloedt de pH-waarde van het water. Risico op een verhoogd gebruik van chemische producten.Gebruik van chemische producten om de algen te verwijderen  die zich tot diep in de plooien en naden van de liner nestelen.

Indien dit artikel je niet heeft kunnen helpen in je keuze, lees dan dit, je vindt er nog veel meer informatie op een heel aantal websites over de verschillende zwembadtypes die er op de markt zijn. Waaronder ook het artikel “Hoe maak je de keuze tussen een betonnen of een monoblok zwembad”. Dit geeft je een detail van de voordelen van deze zwembadtypes