Opstart van het zwembad

De zon laat zich eindelijk zien… tijd om aan de opstart van uw zwembad te denken!

Of u een inbouw- of opbouwzwembad hebt, de opstart van uw zwembad in de lente is een belangrijk moment. De winter is voorbij, u moet aan de opstart denken.

Na de winter komen de mooie dagen en de eerste zonnestralen doen je zin krijgen om het zwembad weer in orde te zetten.

Het opstarten van het zwembad moet zorgvuldig gebeuren, stap voor stap.

Wanneer in de lente moet u de opstart van uw zwembad doen?

Dit hangt uiteraard af van waar u zich bevindt en van het klimaat, maar ook van de installatie die u hebt.

In het algemeen kan men stellen dat u best wacht tot de kans op vorst volledig geweken is voor de opstart van het zwembad. In België is de maand mei het ideale moment. Indien u echter een zwembad hebt dat uitgerust is met een automatische zwembadafdekking, kan dit al vroeger in de lente gebeuren.

Hoe lang duurt het voordat u weer zuiver en warm water hebt?

Het doel van de opstart van uw zwembad is om weer zuiver water te hebben dat aangenaam is van temperatuur. De tijd die hiervoor nodig is, hangt uiteraard af van de staat waarin u het zwembad in de lente vindt. Indien u bent blijven filteren tijdens de winter of indien uw zwembad een intelligente filterpomp heeft, duurt het niet zo lang voordat uw zwembadwater zuiver en helder is.

De opstart van het zwembad: een belangrijk moment in de tuin. Laat heel de familie deelnemen! De ene maakt het rolluik schoon, de andere het terras en de kinderen trippelen zenuwachtig rond om toch al in het water te duiken wanneer het nog koud is en u nog aan het werk bent!

 

Delen: