De zwembadprijs

Wat is de prijs van het zwembad van uw dromen? Hoeveel kost een zwembad?

De zwembadprijs is afhankelijk van het type zwembad en de gekozen opties. Dat kan gaan van +/- 8.000 tot meer dan 60.000 €; het is aan u om uw budget te bepalen.

Zwembadprijs van een ingebouwd zwembad:

De prijs van een ingebouwd zwembad is afhankelijk van het gekozen type:

  • Kit: vanaf +/- 7.000 €   

Voor die zwembadprijs moet u de volledige installatie zelf doen (grondwerken, installatie, aansluitingen en afwerkingen).

  • Niet-zelfdragend ingebouwd kuipzwembad van polyester: vanaf 12.000 €

Voor die prijs kunt u een eenvoudige kuip installeren, zonder isolatie en zonder een lange garantie. De kuip wordt in de fabriek gemaakt en aan huis geleverd. U zorgt zelf voor de installatie en de aansluitingen.

  • Zelfdragend ingebouwd kuipzwembad: vanaf 15.000 €

In dat geval gaat het vaak om een keramisch zwembad of een zwembad van epoxyhars-vinyl. Ook dit zwembad wordt aan huis geleverd door een professionele transporteur en u zorgt zelf voor de installatie ervan. De garantieperiode van de fabrikant kan tot 30 jaar bedragen afhankelijk van het gekozen afwerkingstype.

  • Ingebouwd zwembad van beton: vanaf 15.000 €

Bij dit type zwembad kunt u de vorm en de afwerking kiezen (liner, glad beton, mozaïek, …).

Let op: de zwembadprijs verwijst hier naar het bassin. Vergeet niet dat u voor de volledige zwembadprijs ook nog de prijs moet meerekenen van:

  • De accessoires (automatisch rolluik en/of dekzeil, filter, zwembadpomp, toestel om het water te desinfecteren, …)
  • De prijs van de onderhoudsproducten en de verwarming.

zwembad bouwen

! Tips & Advies ! Vraag altijd vergelijkende offertes en bereken goed uw voordeel wanneer u zelf uw zwembad installeert vooraleer voor een kit te kiezen. Overschat uw eigen kunnen niet. Het is niet zo eenvoudig om zich zwembadprofessional te noemen! De garanties zijn niet dezelfde als u de grond- en de stabilisatiewerken zelf uitvoert. 

 

Delen: