Binnenzwembad op 365 dagen per jaar waterpret

Een binnenzwembad betekent 365 dagen plezier!

Wie kiest voor een binnenzwembad, profiteert het hele jaar door van zijn investering.

De installatie van een binnenzwembad vereist een heel specifiek vakmanschap. Het betreft immers een echte specialiteit waar uiteenlopende vaardigheden voor vereist zijn.

Waar moet u aan denken voor u een binnenzwembad koopt?

 • Bouwvergunning

Indien u besluit een binnenzwembad te plaatsen in een bestaand gebouw en u verandert niets aan de buitenkant, dan is een bouwvergunning niet nodig. In alle andere gevallen wel. Win inlichtingen in bij uw gemeente, uw architect en/of uw zwembadbouwer.

 • Isolatie van de ruimte en vochtigheid

Uw binnenzwembad zal heel wat vochtigheid met zich meebrengen. Het is dus belangrijk dat u roestwerende bekledingen voorziet die vochtbestendig zijn, dubbele of driedubbele beglazing en een doeltreffende thermische isolatie. De plaatsing van een ontvochtiger en een heel goede ventilatie zijn noodzakelijk.

 • Integratie van het zwembad in het huis

De decoratie van uw binnenzwembad aansluiten bij de architectuur van het huis. Dit is nog belangrijker als deze ruimte voorzien is van ramen en het zwembad van buitenaf zichtbaar is.

binnenzwembad

 • Denk ook aan de absorptie van lawaai en resonantie

Het gebruik van geluidsabsorberende materialen is belangrijk, want die hebben een maximaal absorptievermogen waardoor ze het lawaai in de zwembadruimte verminderen.

Installeer een akoestisch plafond en/of geluidsabsorberende muurelementen om de geluidsniveaus te doen dalen.

Vergeet ook het technische lokaal niet te isoleren, zodat het lawaai van de motor en de filters niet stoort wanneer u profiteert van uw binnenzwembad.

 • Toegang tot het zwembad: langs binnen, maar ook via de tuin

Het is belangrijk dat u langs twee kanten toegang hebt tot het gebouw: een langs buiten om van het zwembad te profiteren bij mooi weer en een langs binnen om even een duik te nemen wanneer het buiten heel koud is.

 • Decoratie en accessoires voor binnenzwembaden

Denk ook aan accessoires die u het hele jaar door kunt gebruiken, zoals een tegenstroompomp, een spa, …

 • Totaal budget

Als we rekening houden met alle extra accessoires waarover we het net hadden, dan is de plaatsing van een binnenzwembad uiteraard veel duurder dan de plaatsing van een buitenzwembad van dezelfde grootte.

Maar … u kunt er wel het hele jaar door van genieten!

Binnenzwembad of buitenzwembad? Hoe kiezen?

Drie belangrijke punten kunnen u helpen bij het maken van deze strategische keuze!

 1. Uw budget,
 2. De beschikbare plaats,
 3. Het al dan niet intensieve gebruik van een zwembad door uw familieleden.

Welk type zwembad kiest u best voor binnen?

Toch moet u met bepaalde punten rekening houden:

 • Kiest u voor een monokuipzwembad, dan moet het naar binnen kunnen in uw woning, want het bestaat uit één enkel stuk. Of de toegang is groot genoeg, of het zwembad wordt geplaatst voor de bouw van de deuren/muren van het gebouw.
 • Vergeet bij uw keuze niet dat de liners niet gemaakt zijn om bestand te zijn tegen water van meer dan 30°. Bovendien heeft de liner een levensduur van ongeveer 12 tot 15 jaar.
Delen: