Bestaat er een zwembadverzekering voor mijn nieuwe zwembad?

Een zwembadverzekering afsluiten? Moet dat ?

En is zo’n zwembadverzekering niet peperduur? Er heerst nogal wat onduidelijkheid over zwembadverzekeringen. Vandaar deze blog.Coque en polyester

Een zwembad installeren is een zware investering die je best zo goed mogelijk beschermt. Bijvoorbeeld tegen mogelijke schade door slecht weer, want die kan ooit erg duur uitvallen.

En zeg niet: ‘Het overkomt mij niet.’ Je kent immers het gezegde “Een ongeluk is snel gebeurd.” Het is daarom beter om te voorkomen, dan achteraf de schade te moeten betalen. Maar moet je dat voorkomen door een degelijke zwembadverzekering af te sluiten ?

En hoe ? En wat ? En hoeveel ? Het gegeven zwembadverzekering roept immers tal van vragen op. Moét je  je zwembad verzekeren? Hoeveel kost zo’n zwembadverzekering? Moet ik me tijdens de werken ook verzekeren ? Wat met schade die veroorzakt wordt door de installatie van het zwembad ? Ben ik gedekt in het geval dat het paard van mijn buurman op het roldek of in het water valt ?! En als mijn roldek kapot hagelt … ?

zwembadverzekeringWaarom een zwembadverzekering afsluiten ?

Laten we samen eens overlopen wat er verzekerd kan en moet worden met betrekking tot het zwembad en zijn gebruikers. Je kan het zwembad op twee verschillende manieren verzekeren:

  1. de installatie van het zwembad.
  2. het gebruik van het zwembad als het eenmaal geïnstalleerd is.

We bespreken de twee situaties in dit artikel.

Verzekering zwembad tijdens de installatie.

Het is niet nodig om zich te verzekeren tegen de kosten als gevolg van ongevallen die kunnen optreden tijdens de plaatsing van je zwembad. Je installateur is gedekt voor schade die kan ontstaan als gevolg van zijn werkzaamheden.

Ook als je andere aannemers (aanleg terras, tuin, poolhouse …) aan het werk zet rond je zwembad hoef je niets te doen. Ook zij zijn verzekerd tegen beroepsrisico’s.

Is het nodig om een zwembadverzekering af te sluiten als zwembadeigenaar?

Ook dit is niet echt nodig aangezien het zwembad en het automatische roldek normaliter door de brandverzekering verzekerd zijn tegen natuurrampen, storm, hagel en brand.

Als we het in detail bekijken komen we tot de volgende vaststellingen :

  • « Na een sterke hagelbui is een deel van mijn zwembadrolluik bezaaid met gaten. »

Dit soort incidenten valt onder het contract van je brandverzekering voor het huis . Die dekt schade als gevolg van natuurrampen , storm , hagel ….

Je kan dergelijke problemen ook voorkomen door een Covrex Classic rolluik te plaatsen waarbij je vanwege Covrex vijf jaar garantie tegen hagelschade krijgt.

  • «Het paard van mijn buurman is uit zijn weide gevlucht en viel in mijn zwembad. Wie is dan verantwoordelijk? Wordt dit gedekt door mijn familiale verzekering? »

Nee , je familiale verzekering dekt dit soort schade niet. Enkel indien jij of iemand van je gezin bij een buur dergelijke schade veroorzaakt, komt de verzekering tussen. In dit geval zal de verzekering van de buurman moeten tussenkomen om de schade die zijn paard veroorzaakt heeft, te betalen.

We kunnen dus concluderen dat het niet echt nodig is voor de eigenaar van een privézwembad om het te laten verzekeren.

En toch bieden sommige bedrijven je de mogelijkheid om te abonneren op een ‘Pack Pool’.

Dat geeft recht op:

  • -Vergoeding voor schade aan delen van het zwembad, het rolluik, de technische faciliteiten …
  • Schadevergoeding in geval van storm
  • Schadevergoeding in geval van diefstal van het zwembadmeubilair en reinigingsapparatuur.
  • Schadevergoeding in geval van ongevallen met de leden van je familie of je gasten.

Deze zwembadverzekering vergoedt dus de schade aan het zwembad, aan de technische uitrusting en aan het zwembadmeubilair en dekt ongevallen in en rond het zwembad.

Als dit artikel niet al je vragen beantwoordde, aarzel dan niet om je makelaar te bellen voor meer uitleg.

 Tips & Tricks :

Vergeet niet om uw makelaar te vertellen wanneer uw zwembad is geïnstalleerd.

Rust uw zwembad met een anti-hagel rolluik.