Waarom een solar zwembadrolluik een goed idee is

Een zwembadrolluik is essentieel voor de lange levensduur van je zwembad. Het is stukken steviger dan het traditionele zwembaddekzeil, zorgt ervoor dat je zwembadwater beschermd is tegen vervuiling en is bovendien heel veilig en stevig. Bovendien biedt het veiligheid voor zowel mensen als huisdieren.

Maar heb je al eens gedacht over een solar zwembadrolluik? Bovenop bovenstaande voordelen staat een solar zwembadrolluik ook nog eens garant voor een daling van je energieverbruik.

Meer weten? Lees waarom een solar zwembadrolluik een geschikte aanvulling is op je zwembad!

Wat zijn de eigenschappen van een solar zwembadrolluik?

Een solar zwembadrolluik zoals dat van Covrex® is het resultaat van jarenlange expertise en ervaring. Dankzij dit rolluik dragen zonnestralen hun warmte over aan het water. Zo is er een graduele verspreiding van de warmte in het zwembadwater. 

Bij Covrex® bieden we twee soorten solar zwembadafdekkingen: de Covrex® Solar en de Covrex® Solar Lite. Beiden zijn voorzien van de volgende eigenschappen: 

  • uiterst robuuste structuur in polycarbonaat;
  • zo goed als onzichtbare condensatie in de lamellen bij de Solar Alu en de Solar Midnight;
  • slagvast;

De grote verschillen tussen deze twee uitvoeringen is dat de Covrex® Solar voorzien is van een anti-algenprofiel. Deze structuur is rechtstreeks in de lamellen geïntegreerd en zorgt ervoor dat de lamellen langer schoon blijven. 

De Lite-versie geniet van drie jaar garantie, terwijl je met de Covrex® Solar geniet van vijf jaar garantie. 

Uit welke uitvoeringen kan ik kiezen voor mijn solar zwembadrolluik?

Voor zowel de Covrex® Solar als de Solar Lite bestaan er verschillende uitvoeringen die elk een unieke look & feel creëren voor je buitenzwembad. 

Afhankelijk van je wensen en eisen vind je vast de ultieme zwembadafdekking die de perfecte aanvulling is voor je zwembad. 

Uitvoeringen van de Covrex® Solar

1. Covrex® Solar Alu : Het zilveren oppervlak van deze lamel geeft de Covrex® Solar een helder en glanzend effect, waardoor condensatie minder zichtbaar is.

2. Covrex® Solar Blue : De diepblauwe afdekking is bijna transparant, wat zorgt voor een kortere opwarmtijd. De blauwe kleur geeft de indruk van een grotere diepte.

3. Covrex® Solar Midnight : Deze afdekking met diepe tinten goud en koper geeft je zwembad een warme gloed.

4. Covrex® Solar Pearl: Kenmerkt zich door ultieme transparantie, ideaal om van je zwembadverlichting te genieten.

Uitvoeringen van de Covrex® Solar

1. Covrex® Solar Lite Smoke: Ideaal voor liefhebbers van de strakke look dankzij de donkere finish.

2. Covrex® Solar Lite Pearly: De parelgrijze afwerking zorgt voor een verlaagde zichtbaarheid van condensatie.

3. Covrex® Solar Lite Blue: De blauwe kleur van de lamellen past perfect bij elk zwembad.

Welke voordelen biedt een solar zwembadrolluik?

Veilig

Zowel de Covrex® Solar als de Lite-versie voldoen aan de NFP90-308-veiligheidsnorm en kunnen dus als veiligheidsrolluik worden geïnstalleerd. 

De Covrex® zwembadafdekkingen zijn perfect veilig voor zowel volwassenen als kinderen en zelfs huisdieren. De polycarbonaat lamellen zijn uiterst stevig en kunnen probleemloos het gewicht van een volwassene dragen.

De zwembaden van LPW Pools worden standaard voorzien van een veiligheidsrand. Als er geen veiligheidsrand geïntegreerd is in het zwembad, kan het veiligheidsrolluik bevestigd worden met veiligheidshaken

Het is ook mogelijk indien gewenst een handrail te plaatsen net onder het waterniveau.

Een solar zwembadrolluik kan bovendien op verschillende manieren geplaatst worden. Dat hangt af van het aandrijfsysteem dat je kiest:

  • bovengronds;
  • terras;
  • onderwater.

Energiezuinig

De plaatsing van een solar rolluik zoals de Covrex® Solar of de Covrex® Solar Lite op een nieuw of bestaand zwembad (renovatie) zorgt voor aanzienlijke besparingen.

Een solar zwembadrolluik zorgt ervoor dat je minder verwarming nodig hebt dan wanneer je je zwembad uitrust met een standaard afdekking. Dat bespaart je een hoop kosten aan mazout of elektriciteit.

Je kan eveneens besparen op waterbehandelingsproducten doordat vuiligheden en micro-organismen in je zwembad voorkomen worden met solar lamellen. Een extra voordeel van de Covrex® Solar is het anti-algenprofiel, waardoor ook de vorming van algen tot een minimum wordt herleid. Goed voor je portemonnee, goed voor het milieu!

Tot slot, kan je eenvoudig besparen op onderhoudsproducten: je uiterst sterk solar rolluik mag in het begin van het seizoen met een hogedrukreiniger proper gemaakt worden op een afstand van minstens 50 centimeter.

De investering voor de plaatsing van een automatisch rolluik op je zwembad is dankzij deze besparingen snel teruggewonnen!

Efficiënt

De solar zwembadrolluiken Covrex® Solar en Covrex® Solar Lite verwarmen het water door de warmte van de zon op te nemen.

Het zijn de zonnestralen die de zwarte onderkant van de lamel en de lucht in de holle kamers verwarmen. De warmte wordt zo direct doorgegeven van de zon naar het water van je zwembad. Dit is een continue aanvoer van warmte die bovendien volledig gratis is! Meer nog, doordat de onderkant van de lamel zwart is, kunnen de zonnestralen niet rechtstreeks tot in het zwembad dringen. En dat beperkt de algengroei in het water.

Blijf wel filteren wanneer het rolluik gesloten is. Zo wordt de warmte gelijkmatig verspreid in de verschillende waterlagen.

Bijna alle zwembaden van LPW Pools zijn uitgerust met automatisch rolluik van Covrex®. Wil je weten welk type rolluik bij jou past? Vraag advies op maat bij jouw zwembadbouwer!

Geplaatst in Vergelijking op