Houten zwembad of polyester monoblok baden?

Er bestaan verschillende materialen voor de constructie van een privé zwembad

We zullen het hier hebben over 2 oplossingen die vooral diegenen interesseren die gaan voor een snelle oplossing en een afgewerkt kwaliteitszwembad: de houten zwembaden en de monoblok baden . Deze 2 zwembadtypes laten u in uw tuin genieten van het comfort van een traditioneel zwembad en dit voor een zo laag mogelijke kost.

Zwembaden met een houten skelet of houten zwembaden

Een houten zwembad oogt natuurlijk en is trendy en heeft het grote voordeel dat het makkelijk te plaatsen is. De diversiteit in de vormgeving en het plaatsingsgemak vormen de kern van het succes van het houten zwembad.

Het houten skelet wordt meestal bedekt met een liner om de waterdichtheid te garanderen. Het houten bad rust gewoonlijk op een betonnen vloerplaat. In het merendeel van de gevallen gaat het om een zelfdragend zwembad, zodat er verschillende inplantingsmoglijkheden zijn: bovengronds zwembad, half-ingegraven bad of volledig ingegraven. De garantie op houten baden is sterk afhankelijk van de fabrikant.

Polyester zwembad of monoblok baden

Zeer bekend en ook steeds meer gekozen door mensen die een zwembad in hun tuin willen integreren, zijn monoblok baden of polyester zwembaden. Deze worden in een fabriek geproduceerd.

Dit type zwembad spreekt iedereen aan die zijn project snel gerealiseerd wilt zien. Als u een monoblok zwembad in april kiest, kunt u in de zomer zwemmen. Best kiest u voor een partner in uw buurt die gespecialiseerd is in het plaatsen van dit type baden.

Monoblok zwembaden kunnen op verschillende manieren geproduceerd worden. Een gemeenschappelijk kenmerk : ze worden allemaal uit één stuk gemaakt in de fabriek. Dit zijn dan polyester of keramische zwembaden. Sommige zijn voorzien van een honingraatstructuur om ze zelfdragend te maken. Een zelfdragend zwembad kan zijn eigen gewicht in water dragen zonder extra versteviging aan de buitenkant.

  • Een klassieke kuip bestaat uit 3 lagen: gelcoat en 2 lagen met glasvezel versterkte hars. Zo’n zwembad heeft een dikte van rond de 8mm.
  • Een klassiek keramisch monoblok zwembad heeft een dikte van 9 à 9.5mm en wordt samengesteld uit 6 lagen: transparante laag, eerste vinylestherlaag, met glasvezel versterkte vinylesther, keramische parels, met glasvezel versterkte polyester en een ondoorlaatbare laag.
  • Er bestaan echter ook keramische monoblok zwembaden die volgens de NCS™-technologie – Nano Ceramic Shield – geproduceerd worden. Deze technologie voegt glasparels toe aan het thermohardende hars om zo de slijtvastheid te verhogen en de porositeit te verminderen. De wanden van het zwembad bestaan uit 8 lagen die zo ook de isolatie van het bad verbeteren : gelcoat, hars met glasvezel en keramische parels -NCS™- glasvezel roving, honingraat en top coating.

De stevigheid van en garantie op uw kuip hangen af van het productieprocédé.