Wat is een monoblok zwembad?

Kiezen voor een monoblok zwembad betekent kiezen voor een snelle en vlotte installatie met een hoogstaand resultaat.

Wat is een monoblok zwembad?

Een monoblok zwembad is een zwembad waarvan de schaal in de fabriek uit één stuk wordt gevormd. De gietvorm van een zwembad heeft de vorm van de binnenkant van uw zwembad. Ontdek alle stappen in de vervaardiging van een monoblok zwembad in keramiek.

Verschillende types in de productie van monoblok zwembaden

Of uw zwembad nu van polyester, keramiek, hars, polypropyleen of epoxy is; het monoblok zwembad wordt altijd in een fabriek vervaardigd in tegenstelling tot de betonnen zwembaden die in uw tuin gemaakt worden. Sommige schalen zijn vervaardigd van composiet, verstevigd met keramiek. Dit zijn zelfdragende constructies.

Het monoblok zwembad is altijd gemaakt van meerdere lagen gelcoat en vinylesterhars. Het aantal lagen hangt af van het merk van zwembad (Flexline, Vita Pools, Zeydon Pools, Leisure Pools, LPW Ceramic Pools). Bepaalde fabrikanten bieden een extreme isolatie dankzij het inbrengen van een honingraatstructuur.

Zwembadconstructie: maak de juiste keuze, kies voor verregaande garanties

Een zwembad kopen is een belangrijke stap en een uitgave waarover u goed moet nadenken. De levensduur van uw monoblok zwembad hangt af van de kwaliteit van het materiaal dat gebruikt wordt voor de vervaardiging ervan. De garanties, de kwaliteit en de prijs hangen af van het type en de plaats van vervaardiging.

Alle monoblok zwembaden hebben een wettelijke garantie van minstens 10 jaar. Maar sommige fabrikanten geven garanties tot wel 30 jaar, een voordeel dat u niet mag onderschatten bij de aankoop van uw zwembad. Let op, sommige fabrikanten geven een ‘levenslange garantie’: maar is dat wel een levenslange garantie?!

Installatie van uw monoblok zwembad

Welk merk van monoblok zwembad u ook kiest, het is een type zwembad dat snel en vlot geïnstalleerd kan worden. Er zijn wel grondwerken en aanaardingen voor nodig. De toegang tot het terrein is een erg belangrijk punt voor de levering die met een kraan moet gebeuren.

Wat is een monoblok zwembad? - LPW Pools

Hoe een monoblok zwembad kiezen?

Er zijn heel wat fabrikanten. Laat ze eens langskomen, bezoek hun fabriek, vergelijk goed de merken en vraag referenties. Er zijn heel veel fabrikanten van monoblok zwembaden en we kunnen ze hier niet allemaal vermelden. We geven u enkele namen mee die al jarenlang meedraaien op de markt: LPW Ceramic Pools, Desjoyaux, Vita Pools, Flexline, Matimmo ….

Zorg ervoor dat er een servicepunt in de buurt is dat kan instaan voor de plaatsing van uw zwembad maar ook voor het onderhoud en de dienst na verkoop.

Posté dans Mijn zwembad bouwen Vergelijking le / #