5 redenen om voor een monoblok zwembad te kiezen boven een liner

  • Blog
  • Bouwadvies
  • 5 redenen om voor een monoblok zwembad te kiezen boven een liner

monoblock zwembadHet is een investering om een monoblok zwembad te laten plaatsen in je eigen tuin, daarom is het niet onbelangrijk om even de voordelen van deze twee types te bekijken.

Monoblok zwembad of liner: Hoe maak je de juiste keuze?

Een monoblok is een zwembad die vooraf in de fabriek werd gemaakt en deze wordt dan in één geheel geleverd bij de werfplaats. Zo bestaan er monoblokken in verschillende materialen: polyester, vinylester, keramiek,..

Een liner past men meestal toe op betonnen baden, dit zijn constructies op basis van beton (gegoten beton, spuitbeton, gemetste betonblokken of  polystyreen blokken). Het betonnen bad wordt bekleed met een folie, wat men dus een liner noemt. Naast betonnen baden, kan men ook een liner gebruiken bij houten zwembaden of opzetzwembaden bestaande uit metalen frames met staanders en liggers.

5 redenen om te duiken in een monoblok zwembad!

  1. Snelle plaatsing: De productie en assemblage van accessoires zoals inspuiters en spots gebeuren vooraf in de fabriek, dit verkort de werfdagen en resulteert in een snelle plaatsing. Een  monoblok zwembad kan je hebben in slechts enkele dagen tijd.
  2. Waterdichtheid van de kuip: Van bij het begin van de productie in de fabriek ondergaan deze zwembaden een grondige kwaliteitscontrole. Er zijn geen bindingen of losse naden, alle accessoires worden voorgemonteerd en uitvoerig getest om waterdichtheid te garanderen. Bij een liner zwembad worden alle accessoires ter plaatste geïnstalleerd en dan pas kan men de liner plaatsen.monoblock zwembad
  3. De lange garantie: Monoblok zwembad genieten van 10 jaar tot wel levenslange garantie dit is verschillend van producent tot producent. Zo zijn er producenten die dankzij hun jarenlange ervaring en geautomatiseerd productieproces zelfs levenslange garantie kunnen aanbieden op de waterdichtheid van de kuip en tegen osmose. Dergelijke garanties kan je niet terugvinden bij liner zwembaden, deze lopen op tot maximaal 10 jaar garantie.
  4. Esthetiek en afwerking: Een monoblok zwembad heeft gladde wanden, er zijn geen lasnaden of geen plooien. De hoeken zijn afgerond voor een makkelijk onderhoud. Liner zwembaden kunnen met de tijd plooien bevatten, en bij plaatsen zelfs loskomen. Bij een inbouw monoblok zwembad zal een automatische rolluik bijna altijd in een aparte rolluikbak geïnstalleerd worden, verborgen onder het dek.
  5. Vlotte plaatsing: Een inbouw monoblok zwembad komt reeds klaar aan bij de werf, er rest dan enkel nog de effectieve plaatsing in je tuin. Bij een liner zwembad met dient men zeer precies te werk gaan op de werf, de zwembadfolie moet perfect passen op de constructie. Het meest voorkomende probleem bij het installeren van een liner is een stijgend waterniveau tussen de folie en het zwembad.liner zwembad
Je hebt het al begrepen : de auteur van dit artikel is ervan overtuigd dat een monoblok zwembad meer voordelen heeft dan een liner zwembad. Voor andere vergelijkingen zoals een polyester zwembad kan u hier lezen
Delen: