Maak kennis met de zwembadtrends van 2022

De laatste jaren investeren steeds meer Belgen in een eigen zwembad in hun tuin. Corona gooide in 2020 en 2021 roet in onze reisplannen wat voor vele Belgische gezinnen een eye-opener was. Woningen met een tuin waren plots heel gewild, maar ook zwembaden staan sinds enkele jaren hoog op veel verlanglijstjes. In dit artikel lees je met welke zwembadtrends we kennismaken in 2022!

Zwembadtrend 1: het zwemkanaal of de zwemstraat 

Ga je sowieso al een paar avonden per week sporten in je plaatselijke fitnesszaak? Waarom niet sporten in de tuin? We zien steeds meer dat zwembaden niet alleen worden geplaatst met het oog op ontspanning, maar ook met sportbeoefening in het achterhoofd.

Een zwemkanaal is het ideale type zwembad voor sportievelingen en is ook in 2022 populair onder de zwembadtrends. 

Een zwemkanaal is anders dan een traditioneel zwembad:

  • een zwemkanaal of zwemstraat is langer en doorgaans ook smaller met een lengte van 10 tot 25 meter;
  • een zwemkanaal heeft een strakke, rechthoekige vormgeving;
  • een zwemstraat kan al dan niet worden voorzien van een smal trapje.

Zwembadtrend 2: het stadszwembad

Denk je dat je in een kleine stadstuin geen zwembad kan plaatsen? Met een City of  City+ van LPW Pools kunnen beperkte buitenruimtes eveneens worden voorzien van een zwemparadijs. 

Zo kunnen ook stadsliefhebbers genieten van een ontspannende sessie zwemplezier of pootjebaden.

Zwembadtrend 3: het tegenstroomsysteem

Onze derde zwembadtrend voor 2022 is eigenlijk eentje die mooi aansluit bij de eerste twee trends. Zowel zwemkanalen als kleine stadszwembaden zijn ideaal voor het integreren van een tegenstroomsysteem of jetstream

Een tegenstroomsysteem is beschikbaar in verschillende modellen voor verschillende budgetten. Er bestaan systemen die werken met een pomp (jet) of turbine

Er wordt niet alleen voor een tegenstroomsysteem gekozen als extraatje voor de sportieve zwemmer. Ook als je fan bent van wellness is dit een mooie aanvulling op je zwembad. Sommige tegenstroomsystemen functioneren ook als deugddoende massagestroom

Kortom, een leuke toevoeging om je zwembad tot leven te brengen!

Zwembadtrend 4: het binnenzwembad

Deze zwembadtrend is ideaal voor diegenen die de spa-ervaring willen integreren in hun woning: een aparte zwembadruimte met aangenaam binnenklimaat en eventueel wat extra installaties zoals een infraroodcabine of een sauna. 

Een aanrader voor een luxueus en ontspannend cocooneffect!

Zwembadtrend 5: een zwembad met plage

De vijfde en laatste zwembadtrend is er eentje voor de zonnekloppers onder ons! Een plage of onderwaterzitbank is een plekje waar je heerlijk kan zonnen en tegelijkertijd verkoeling zoeken. 

Bij de zwembaden met plage van LPW Pools wordt er een aangename relaxoppervlakte over de hele breedte van het zwembad voorzien:

  • La Plage 9 meet 900 cm (L) x 400 cm (B) x 150 cm (H);
  • La Plage 10 meet 1000 cm (L) x 400 cm (B) x 150 cm (H);
  • La Plage 11 meet 1100 cm (L) x 400 cm (B) x 150 cm (H);
  • La Plage 12 meet 1200 cm (L) x 400 cm (B) x 150 cm (H).
  • Het rechthoekige Zenn-zwembad heeft een onderwaterzitbank van bijna 1m met een diepte van 20 cm. Dit zwembad meet 900 cm (L) x 400 cm (B) x 150 cm (H).
  • De XL+, met een plage van 2 meter. 

Zwembadtrend 6: een zwembad met strakke lijnen

Een laatste trend die we graag meedelen, zijn moderne zwembaden met een strak design

Bij LPW Pools hebben we verschillende modellen monoblok zwembaden die perfect in dit plaatje passen: modern, netjes afgelijnd en gemakkelijk schoon te houden. 

Bovendien zijn onze zwembaden in verschillende kleuren beschikbaar, zodat je ze naadloos kunt integreren in jouw gekozen setting. 

Monoblok zwembaden worden uit één stuk vervaardigd uit full vinylester. Ze bestaan uit zes opeenvolgende lagen vinylester en een centrale laag met een isolerende en energiebesparende honingraatstructuur

Hierdoor wordt het geheel zelfdragend en voorzien van de nodige weerstand. Bij LPW Pools krijg je bovendien een levenslange garantie op de waterdichtheid van de kuip en tegen osmose!

Heb jij een zwembaddroom die je graag wilt laten uitkomen? Vind jouw dichtstbijzijnde verdeler voor professioneel advies op maat!

Delen: