Hoe mijn zwembad kiezen ?

Ontdekken en begrijpen van de terminologie bij de aankoop van een zwembad

U droomt ervan om uw eigen zwembad thuis te installeren. Hoe de technische taal van de zwembad installateurs begrijpen ? Hoe een zwembad kiezen ?
Een moeilijke uitdaging. 
Hier is een verklarende woordenlijst geschreven voor toekomstige eigenaars van een zwembad

Een zwembad bouwen: een moeilijke uitdaging, meestal in de handen van een professioneel zwembad installateur te leggen.
Zwemmen in een eigen zwembad :  een droom als het project goed verlopen is en als men de juiste partner gekozen heeft.
Laten we eerst proberen om de verschillende zwembad types die op de markt bestaan te begrijpen

Verschillende productie methoden van zwembaden :

  • Zelfdragend zwembad:

dit verwijst naar een zwembad dat zijn eigen gewicht kan dragen zonder het gebruik van een externe versteviging. De zwembaden die worden gemaakt met een honingraat zijn altijd zelfdragend.

  • Monokuip zwembad :

dit verwijst naar een structuur die bestaat uit een enkel geheel, volledig voorgevormd in de fabriek. Een monokuip, ook wel monoblok zwembad genoemd, wordt zoals de naam al aangeeft in een stuk geleverd.
De plaatsing en installatie ervan gaan snel, omdat het merendeel van de toebehoren reeds zijn ingebouwd  in de fabriek. Het monoblock zwembad is zeer sterk en geniet van een unieke garantie op de waterdichtheid van de kuip.

monoblok zwembad

Plaatsing van een monoblok zwembad

  • Ceramic Pool :

Dit verwijst naar monoblok zwembaden gemaakt met een materiaal waarin een aantal elementen werden toegevoegd om de chemische, technische en mechanische eigenschappen te verbeteren. De toevoeging van keramiek geeft aan de kuip een hogere weerstand tegen temperatuursveranderingen, slijtage, klimatologische aanvallen en chemicaliën. Meer info over Keramisch zwembaden ->

  • Natuurlijk zwembad
natuurlijk zwembad

Een natuurlijk zwembad

Dit is een soort bad dat werkt op het principe van de lagune. De water filtratie wordt gedaan door waterplanten en andere natuurlijke organismen. Naast het bad om in te zwemmen, moet men een filtratie-bad (met lavasteen en natuurlijke filtratieplanten) plaatsen. Natuurlijke zwembaden winnen momenteel aan succes. Ze zijn prachtig bij aanleg, maar lijken na een tijdje al snel op een zwemvijver

  • Betonnen zwembad

De term ‘betonnen zwembad’ is breed en omvat verschillende productie methoden. Men spreekt over betonnen zwembaden die op maat ontworpen worden, maar ook zwembaden met betonnen panelen. Vervolgens is er een onderscheid te maken op basis van de afwerking: mozaïek of liner. We geven hieronder meer details. Het betonnen zwembad heeft de  eigenheid alle vormen en maten te kunnen aannemen, maar het heeft ook een aantal nadelen.

  • Mozaïek zwembad :

Het is een zwembad type met een hoogwaardige bekleding. Om u een perfect resultaat te garanderen, dienen de mozaïek tegels door een professionele zwembadbouwer op het betonnen zwembad gelegd te worden. Mozaïek vereist een perfecte kuip, zonder onvolmaaktheden. De belangrijkste kenmerken zijn een enorm scala aan dessins en kleuren, een onovertroffen glans. Haar belangrijkste nadelen zijn het onderhoud en de vorstbestendigheid.

Het zwembad van uw dromen nog niet gevonden? nog niet overtuigd het juiste zwembad model voor u te hebben gevonden? Ontdek met mij nog andere mogelijkheden volgende week.
Posté dans Mijn zwembad bouwen Vergelijking le / #