Een eigen zwembad? Stel deze vragen aan je zwembadbouwer!

Een buiten – of binnenzwembad is een investering en vraagt om het nodige vakmanschap. Een ervaren en competente zwembadbouwer is dan ook een must bij de plaatsing van je privézwembad. De beste keuze maken? Stel je zwembadbouwer de volgende vragen.

1. Is je zwembadbouwer aangesloten bij een erkende federatie of vereniging van zwembadprofessionals?

In België bestaat de Belgische Federatie van Zwembad- en Wellnessprofessionals (BFZ), die instaat voor advies. bij de aankoop en aanleg van een buitenzwembad en dit op verschillende vlakken, zoals:

  • kwaliteit;
  • veiligheid;
  • energievriendelijkheid.

De Belgische federatie (BFZ) respecteert de Europese regelgeving en wil de Belgische zwembadbranche op een hoger niveau plaatsen door onder andere opleidingen en workshops te organiseren. Een zwembadbouwer die aangesloten is bij deze vereniging hecht belang aan zijn prestaties en professionalisme.

Een zorgeloze plaatsing van je zwembad? Vertrouw je project toe aan één van onze aannemers. Dan reken je op kwaliteit, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

2. Hoelang is je zwembadbouwer al actief in de sector? 

Wanneer je een zwembadbouwer kiest met de nodige ervaring, ben je zeker van een bepaalde kwaliteit. Is je zwembadbouwer nog maar enkele jaren actief in de branche? Bekijk dan hoeveel buitenzwembaden hij al heeft geplaatst.

Bovendien is het een slim idee om de financiële gezondheid van de onderneming tegen het licht te houden. Deze gegevens vind je gemakkelijk terug in de Kruispuntbank van Ondernemingen.

3. Welke referenties kan je zwembadbouwer voorleggen?

Kan je zwembadbouwer enkele referenties en/of foto’s van realisaties laten zien? Dit geeft je enerzijds namelijk een mooi overzicht van zijn kwaliteiten. Anderzijds zijn deze projecten een hulpmiddel om knopen door te hakken op vlak van

  • kleuren;
  • materialen;
  • technieken;
  • afwerkingen;
  • accessoires.

4. Beantwoorden de zwembadmodellen aan de bestaande normen?

Alle zwembadconstructies moeten beantwoorden aan bepaalde normen, bouwvoorschriften en richtlijnen. Wanneer je de realisaties bekijkt, check dan ook zeker of het geleverde werk aan deze normen beantwoorden. 

5. Hoe is de dienst-na-verkoop?

Wanneer je een buiten- of binnenzwembad laat installeren, is de dienst-na-verkoop of serviceverlening erg belangrijk. Is je zwembadbouwer gemakkelijk bereikbaar? Staat hij klaar om je te helpen? Met de installatie of om je vragen te beantwoorden? Dat is goud waard. 

Bekijk zeker (online) beoordelingen en de comments op sociale media. Hieruit leid je veel af wat betreft klanttevredenheid en de dienst-na-verkoop.

6. Welke garantie biedt jouw zwembadbouwer?

Een buitenzwembad plaats je met het zicht op de toekomst. Een duurzaam bad dat jaren meegaat, is waarvoor je tekent.

Ga na hoeveel garantie jouw zwembadbouwer je geeft op je kuip voor een optimale levensduur. Sommige zwembadexperts geven 10 jaar, maar bij LPW Pools geniet je bijvoorbeeld van een levenslange garantie op de kuip.`

7. Over welke verzekering beschikt de zwembadbouwer?

De burgerlijke aansprakelijkheid en de beroepsaansprakelijkheid dekken eventuele schade aan je zwembad, maar ook lichamelijk letsel veroorzaakt door de medewerkers van het bedrijf. Een absolute prioriteit én wettelijk verplicht. 

8. Hoe is de offerte opgebouwd?

Een heldere offerte is het startpunt van jouw droomzwembad. Het kostenplaatje geeft jou een idee van must-haves en nice-to-haves. Daarenboven zijn alle vermelde opties belangrijk voor een duidelijk verloop van de installatie. Bekijk de offerte dus zeker tot in de details met je zwembadbouwer.

9. Wanneer gaan de werken van start en wat is de geschatte duur?

Last but not least: 

  • Wanneer staat de plaatsing van je buitenzwembad gepland? 
  • Hoelang duren de werken?

Als je het antwoord op deze vragen kent, kom je nooit voor verrassingen te staan. 

Op zoek naar een professionele zwembadspecialist die de puntjes op de i zet? Contacteer ons en ontdek ons dealernetwerk van erkende zwembadbouwers.

Delen: