Denk aan het onderhoud van het zwembad bij de keuze van de accessoires

  • Blog
  • Onderhoudtips
  • Denk aan het onderhoud van het zwembad bij de keuze van de accessoires

U staat op het punt een zwembad aan te leggen ? Baart het onderhoud ervan u zorgen ?

Nochtans maken de recente innovaties het onderhoud van het zwembad heel makkelijk wanneer u de juiste uitrusting, accessoires en producten voor het zwembad kiest.

Er moet met verschillende elementen rekening gehouden worden voor het onderhoud van het zwembad, zoals er zijn : de analyse van het water en de behandeling ervan, de eventuele afdekking van het zwembad, het type filterinstallatie, …

Wateranalyse :

dit kan gebeuren met test strips of met vloeibare, reagerende stoffen en is onontbeerlijk, maar arbeidsintensief. Kies daarom bij de aanleg van uw zwembad voor een elektronisch toestel. Dit kan snel en nauwkeurig het water analyseren en helpt u te besparen op de producten. De elektronische testers zijn uiterst nauwkeurig en laten u toe de test te doen in een handomdraai.  U hoeft het resultaat niet zelf te interpreteren (in tegenstelling tot de test strips of vloeibare reagentia). Alle waarden worden op een klein scherm weergegeven.

Waterbehandeling :

water behandelingOf het nu gaat om waterbehandeling met chloor, met ozon, actieve zuurstof of via een koper/zilver ionisator : het is belangrijk dat u een systeem kiest dat overeenstemt met de vereisten van het zwembaden en met uw overtuiging (vb. als u een ecologisch of natuurlijk zwembad wil). Indien u voor een volledige of gedeeltelijke ontsmetting met chloor kiest, maakt u zich het leven gemakkelijker met een automatische chloorregelaar. Deze meet zelf de pH-waarde van het zwembadwater en geeft naargelang de meting de juiste hoeveelheid chloor vrij.

 

Zwembadafdekking :

met een zwembadafdekking op uw zwembad houdt u het zwembad langer proper en voorkomt u een hoog warmteverlies  langs het wateroppervlak. Sommige rolluiken zijn dermate stevig en robuust dat ze zelfs met een hogedrukreiniger (type Karcher) mogen proper gemaakt worden. Lees meer over zwembadafdekking… 

Intelligente filtering van het zwembad :

Kies voor een intelligente, zuinige en ecologisch verantwoorde filterpomp.

Een intelligente filterpomp installeren (type Varioflow ou Intelliflo) :  dit type van pomp kan het debiet (en dus de filtering en zuivering van het water) variabel regelen in fucntie van verschillende parameters. De Varioflow™ of Intelliflo doet het werk voor u en maakt u het onderhoud van het zwembad gemakkelijker.onderhoud zwembad

Zwembadrobot 

Indien het zwembad reinigen in de zon voor u een plezier is, dan heeft u geen automatische zwembadrobot nodig. Een stofzuiger, een borstel en een schepnet zijn dan voldoende.

Anders kiest u best voor een automatische zwembadrobot. Hij kan het zwembad volledig schoonmaken van de bodem tot en met de wanden. Hoe kiest u zo’n robot? Vraag raad aan uw zwembadplaatser.

 

Tips & Tricks :

Denk goed na over het onderhoud van het zwembad al bij de aankoop  ervan, het biedt u vele, mooie momenten gedurende vele jaren. 

Veel zwembadbouwers hebben de gewoonte om een automatische zwembadrobot aan te bieden bij de aankoop van een zwembad. Informeer u dus goed!

Delen: