De 7 leukste spelletjes voor kinderfeestjes aan het zwembad

Kinderen vinden niks leuker dan een zwempartijtje met vriendjes of familie. Of het nu gaat om een verjaardag of een playdate, een kinderfeestje aan het zwembad staat altijd garant voor een flinke dosis plezier. 

De geschikte uitnodiging voor poolparty’s

Een poolparty onder kids begint vaak met een vrolijke uitnodiging. Kaartjes met een waterthema zoals het strand, zeemeerminnen of piraten scoren ongetwijfeld goed.

Onze tip? Laat je zoon of dochter de uitnodiging zelf in elkaar knutselen voor een extra persoonlijke toets.

Zaken die je niet mag vergeten vermelden op de uitnodiging:

  • de organisator van het feestje;
  • de datum, locatie en contactgegevens;
  • het begin- en einduur van het feestje.

Een eventueel thema en de vermelding dat er zwemkleding en schone, droge reservekleding moet worden voorzien zijn ook zeker een must om mee te delen. 

De nodige veiligheidsmaatregelen voor kinderfeestjes aan het zwembad

Om ervoor te zorgen dat iedereen zorgeloos kan genieten van een leuk kinderfeestje aan het zwembad, moeten de nodige veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen.

Er bestaan verschillende mogelijkheden:

  • een Covrex®-zwembadrolluik met grote draagkracht en stevige structuur;
  • een omheining van minstens 1,20 meter hoog rondom het zwembad;
  • een alarm dat bepaalde bewegingen detecteert in en rondom het water. 

Meer weten over een optimale veiligheid in en rond het zwembad? Bekijk hier de oplossingen qua veiligheidsmaatregelen!

De perfecte waterspelletjes voor kinderfeestjes aan het zwembad

Er bestaan talloze spelletjes die ideaal zijn als sfeermaker voor kinderfeestjes aan het zwembad. Wij hebben de leukste geselecteerd voor een succesvolle pool party onder kids!

Spelletjes met muziek

Muziekspelletjes zijn erg populair onder kinderen. Experimenteren met verschillende klanken kan je heel eenvoudig uitwerken met bijvoorbeeld flessen en glazen.

  1. Het waterorgel

Geef tijdens je kinderfeestje aan het zwembad een heus waterorkest met glazen flessen en, jawel, water. Neem verschillende glazen flessen en zet ze op een rijtje. Het liefst ga je voor zeven flessen, maar voor de liefhebbers mag je er natuurlijk ook meer nemen. Giet in elke fles opeenvolgend net ietsje meer water dan in de vorige. Sla met een houten stokje op de flessen en maak zelf je eigen deuntje of probeer je lievelingsliedje te spelen!

  1. Bubbelconcert

Met de flessen van het vorige spelletje kan je ook een bubbelconcert geven. Vul alle flessen met dezelfde hoeveelheid water. Geef alle kinderen een rietje en een fles en laat ze allemaal een bubbelconcert blazen. Wie maakt het grappigste melodietje?

  1. Zingende glazen

Voor het volgende kinderspelletje heb je enkel een glas nodig. Maak je vinger nat en wrijf over de rand van het glas. Wie maakt het mooiste geluid? Wie kan dit het langst? 

Rustige spelletjes

Tijd voor een rustig moment na enkele snacks en drankjes? Neem de tijd voor wat kalme spelletjes die net zo goed voor de nodige dosis plezier zorgen.

  1. Waterhints

Elk kind verzint een waterdier en fluistert het in het oor van de spelleider. Die maakt dan een lijstje van alle dieren en controleert of er geen dubbels zijn. Vervolgens gaat elk kind naar voren en beeldt om beurten zijn of haar gekozen dier uit. De andere kinderen moeten het dier raden aan de hand van ja-/nee-vragen. Degene die het dier geraden heeft, mag als volgende naar voor. 

  1. Waterslang

Het volgende spelletje is een woordspelletje. Iedereen gaat in een kring zitten. De spelleider geeft een woord dat met water te maken heeft. De woordenkring wordt voortgezet door de volgende deelnemer: die verzint een woord te met de eindletter van het eerste woord. De spelregels? Er mogen geen dubbels zijn en de woorden moeten allemaal met water te maken hebben. Wie te lang nadenkt, moet apart gaan zitten. Wie als laatste overblijft is de winnaar! 

Spelletjes met een twist

Een mooie afsluiter voor je kinderfeestje aan het zwembad? Deze spelletjes maken er een onvergetelijke pool party van!

  1. Flessenbowling

Voor een geslaagd partijtje flessenbowling neem je zes flessen gevulde plastic flessen (met dop). Zet de zes flessen in een driehoeksopstelling van 3-2-1. Laat elk kind om beurten een bal gooien en hou de score bij. Degene die het meeste flessen heeft omgegooid, is de winnaar!

  1. Waterballonnengevecht

Maak twee ploegen en geef iedere ploeg een bepaalde kleur, bv. geel en rood. Vul de gele en rode waterballonnen en organiseer een wedstrijdje ballongooien. De ploeg die in een bepaalde tijd het meeste ballonnen heeft stukgegooid op de andere ploeg, wint de match.

Op zoek naar een mooie en praktische zwembadoplossing zodat jij de beste kinderfeestjes aan het zwembad kan organiseren? Stuur ons je project door en ontvang je offerte op maat!

Delen: