Een overloopzwembad, wat is dat?

Een overloopzwembad of spiegelzwembad verschilt niet enkel door zijn esthetiek van de klassieke zwembaden. Het onderscheidt zich ook door zijn filtratiesysteem.

Dit systeem, ook omgekeerde filtratie genoemd, werkt zonder skimmers. Het werkt met een specifieke watercirculatie.

Esthetiek :

Een overloopzwembad wordt beschouwd als het ultieme qua esthetiek. De hoge waterspiegel is exact even hoog als het niveau van uw naastliggend terras en zorgt voor een waar spiegeleffect.

De kenmerken van omgekeerde filtratie

Bij een overloopzwembad loopt het water aan het oppervlak voortdurend weg rondom het bad. De watercirculatie is constant. Zo kunnen kleine onzuiverheden die zich op het wateroppervlak bevinden snel verwijderd worden.

Onderhoud

Een overloopzwembad is enerzijds het meest zelfreinigende zwembad dat er bestaat, het is immers volledig omringd door goten. Een blaadje dat terechtkomt op het water wordt in minder dan 5 minuten automatisch afgevoerd. Anderzijds heeft een overloopzwembad meer technieken wat iets meer onderhoud vergt dan een zwembad voorzien van een overloop- of klassieke skimmer.

Piscine à débordement

Techniek

Een overloopzwembad loopt letterlijk ’over’. Door gebruik te maken van een buffertank wordt de zwembadinstallatie zo geconfigureerd dat er water wordt aangezogen vanuit die externe buffertank i.p.v. uit de bodempot van het zwembad van zodra het rolluik opengaat. Hierdoor loopt het zwembad over in de goten die rondom zijn aangelegd. Van daaruit loopt het terug naar de buffertank.

 

Buffertank van een overloopzwembad

Samengevat kunnen we zeggen dat het overloopzwembad 2 belangrijke voordelen heeft :  een onberispelijke waterkwaliteit dankzij de overloop rondom het zwembad en de esthtiek. Het overloopzwembad of spiegelzwembad is een streling voor het oog.

Posté dans Mijn zwembad bouwen Nieuws & Trends le