Een Eco-verantwoord zwembad ?

Kan een zwembad eco-verantwoord zijn?

Ja, een zwembad kan een beperkte impact hebben op het milieu op voorwaarde dat je goede keuzes maakt. Zo helpt het zwembad spaarzaam om te gaan met de natuurlijke rijkdommen van onze planeet AARDE.

Meer nog, een houding die eco-verantwoord of eco- friendly is, helpt je ook spectaculair te besparen op energie en onderhoud van het zwembad en vermindert je ecologische voetafdruk.

Om een energiebesparend zwembad te hebben, moet je ‘GROEN’ denken vanaf het ontwerp van het zwembad tot aan de recyclage van de uitrusting.

 

Welke materialen moet ik kiezen voor een eco-verantwoord zwembad?

  • het composiet monoblokzwembad : de structuur is helaas nog niet volledig recycleerbaar, enkele lagen zijn het wel. Echter, indien je een monoblok zwembad met een honingraatstructuur kiest, heb je de perfecte isolatie voor de wanden en de bodem van het zwembad. Met andere woorden, de honingraatstructuur staat voor een aanzienlijke energiebesparing.
  • het inox zwembad : roestvrij staal is makkelijk te recycleren.
  • Het houden zwembad : je moet er goed op letten dat het gebruikte hout van duurzaam geëxploiteerde bossen komt.

 

Welke accessoires moet ik kiezen om energie te besparen?

  • Steeds meer plaatsers zullen accessoires aanbieden waarmee je grote besparingen kunt doen op vlak van energie, water en elektriciteit en ook van chemische producten. Vraag bij hun meer informatie aan en vraag of ze een ecologisch label hebben.eco label
  • Denk er bijvoorbeeld aan, een zwembadafdekking te kiezen met volle lamellen . Met zo’n afdekking heb je gegarandeerd een superieure isolatie en een verminderd gebruik van water, elektriciteit, energie en chemische producten.
  • De keuze van de verwarming is eveneens belangrijk om energie te besparen.
  • Hoe kan ik op een eco-verantwoorde manier het zwembad onderhouden en het water behandelen?

 

Om je ecologische voetafdruk te verminderen is het belangrijk verantwoorde keuzes te maken :  kies voor ontsmetting en zuivering met ultraviolet en ionisatie.

 

! Tips ! Om je ecologische voetafdruk te verminderen, kies je best een partner uit de buurt, zowel de plaatser als de fabrikant. Als u bijvoorbeeld een monoblok zwembad kiest, kies dan een fabrikant uit uw buurt. Zo vermijd je hoge transportkosten en een hoge CO² uitstoot die daarmee gepaard gaat.

Posté dans Ecologie @nl Nieuws & Trends le