De leukste en nuttigste zwembadaccessoires op een rij

Denk je eraan om een zwembad te plaatsen bij je thuis? Vergeet dan ook zeker niet om even stil te staan bij nuttige en fijne zwembadaccessoires. In dit artikel bekijken we samen met jou welke accessoires het overwegen waard zijn.

Zwembadaccessoire #1: tegenstroomsystemen

Ben jij een fervente zwemmer en hou je wel van wat extra training? Dan is het zeker de moeite om de mogelijkheden van een tegenstroompomp te bekijken. 

Aangezien de tuinen in België steeds minder omvangrijk zijn, is dit voor veel gezinnen een nuttige musthave. Zeker als je van baantjeszwemmen houdt en over een kleine stadstuin beschikt.

Dit accessoire is verkrijgbaar in verschillende pk’s, zodat elke zwemmer zijn oplossing gemakkelijk vindt. 

Bovendien is een tegenstroomsysteem gemakkelijk te koppelen op de aansluitingen van jetstreams. 

Bij LPW Pools zijn we fan van onderstaande tegenstroomsystemen:

  • FLUVO Xanas: een mooi gestroomlijnd design dat eenvoudig te bedienen is;
  • Binder Hydrostar: een aangename, krachtige stroming die het lichaam gelijkmatig omgeeft. Perfect voor wellness-doeleinden én veeleisende zwemtrainingen. 

Een andere oplossing is de FreeSwim van Walter Pool: een ingenieus systeem om met behulp van een elastiek ter plaatse te zwemmen.

Zwembadaccessoire #2: waterfontein

Wanneer je op reis bent, zijn er altijd verschillende functionaliteiten waar het zwembad van je hotel is uitgerust. Een waterfontein, klinkt dat als pure luxe? Nee hoor, waterfonteinen zijn een mooie aanvulling op je zwembad en niet eens moeilijk te installeren. 

De montage is zelfs heel eenvoudig. In de meeste gevallen wordt een waterfontein aangesloten op een waterpomp. Doorgaans worden ze ook uitgevoerd in hoogwaardig roestvrij staal dat erg duurzaam en slijtvast is. 

Zwembadaccessoire #3: automatische waterbehandeling

Een automatisch waterbehandelingssysteem is zeker geen overbodige luxe. Het zorgt voor extra gebruiksgemak en minder kopzorgen. Een duik nemen in je zwembad kan altijd, zonder dat je hoeft na te denken of de waterkwaliteit wel top is.

Automatische waterbehandelingen zijn verkrijgbaar in verschillende systemen:

  • een automatische chloor- en zuurdoseringsysteem om je zwembadwater te desinfecteren en de zuurtegraad (pH) ervan te meten;
  • een zoutelektrolysetoestel om het chloorgehalte van het water tot een minimum te herleiden;
  • een minerale waterbehandeling gaat de groei van bacteriën en algen tegen op milieuvriendelijke wijze. 

Zwembadaccessoire #4: kleurenspots

Sfeer brengen in je zwembad? IP65-spots zijn straalwaterdicht. Dit houdt in dat ze in de wasbak, douchecabine, badkuip, jacuzzi en het zwembad geplaatst kunnen worden. 

Zwembadaccessoire #5: extra isolatie

Monoblok zwembaden van LPW Pools beschikken over een extra isolerende honingraatstructuur die warmteverlies reduceert en energie bespaart.

De kuip zelf is dus optimaal geïsoleerd, maar je kan ook het wateroppervlak isoleren met behulp van een zwembadrolluik of zwembadafdekkingen van Walu Seasons

Deze laatstgenoemde afdekkingen beschermen je zwembad, ongeacht het seizoen. Tijdens de winterperiode blijft het zwembadwater helder en proper. Dat zorgt voor een snelle heropstart van het zwemseizoen. Gedurende de zomerperiode helpt een afdekking om verdamping tegen te houden en het water op te warmen. 

Wil jij je zwembad uitrusten met een gepast zwembadaccessoire? Contacteer ons voor advies op maat van jouw zwembadwensen en persoonlijke voorkeuren. 

Delen: