10 tips om het privé zwembad van uw dromen te kiezen

Op zoek naar het privé zwembad dat extra cachet aan de tuin geeft en voor onvergetelijke momenten zorgt?

Guillaume de Troostembergh, verantwoordelijke van LPW Ceramic Pools, onthult zijn 10 tips voor een slimme keuze.

  1. een functionele diepte: het zwembad warmt sneller op en zorgt voor een mooie energiebesparing.
  2. veiligheid: door het privé zwembad met een automatische afdekking uit te rusten, vermijdt de zwembadeignaar ongelukken (kinderen en dieren). Het is dus belangrijk een fabrikant te kiezen waarvan de afdekkingen aan de strenge Franse norm NF P90-308 voldoen. www.covrex.com
  3. Het zwembad aanpassen aan de stijl van de woning of de tuin is een slimme zet. In een stadstuin is een klein zwembad handig, maar dan moet het met de nodige accessoires uitgerust zijn, zoals een tegenstroomsysteem. Op die manier worden de voordelen van een zwembad in de stad en die van een olympisch zwembad gecombineerd!
  4. Garanties: een fabrikant die lange garanties geeft op het zwembad, maar ook op de afdekking is een bijkomende zekerheid. Een fabrikant die al jarenlang op de markt actief is, staat voor een grote kennis en kunde. Een lijst met klantenreferenties vormt een pluspunt in de aankoopbeslissing.
  5. Belgische kwaliteit: een Belgische fabrikant kiezen, ontmoedigt een gedelocaliseerde productie en ondersteunt u een duurzame lokale economie met een verminderde CO²-uitstoot.
  6. Dienstverlening in de buurt: samenwerken met een erkende zwembadplaatser uit de buurt impliceert een snelle technische bijstand en dienst na verkoop wanneer het nodig is. Als deze plaatser een bekend merk vertegenwoordigt, dan is dit de garantie voor een product en een service van topkwaliteit.
  7. Snelle plaatsing: met een monoblok zwembad kan men al snel genieten van de voordelen van een privé zwembad. De werken duren slechts 4 tot 7 dagen, een troef in deze wereld waar genot een kostbaar goed is. Een kuip in juni bestellen, geeft nog deze zomer zwemplezier.
  8. Gebruiksgemak: er bestaan tegenwoordig enorm veel accessoires die het leven van een zwembadeigenaar makkelijk maken. De intelligente Varioflow® pomp die zich aanpast aan het gebruiksprofiel en aan de buitentemperatuur en een automatische chloor- en pH-verdeler zijn waardevolle tools.
  9. Onderhoudsgemak: door een afdekking met volle lamellen en zonder scharnieren te kiezen, kan er zich geen vuil tussen de lamellen vastzetten. Een zwembad met afgeronde hoeken vergemakkelijkt het onderhoud omdat er geen hoeken zijn waar onzuiverheden zich kunnen ophopen.
  10. Het privé zwembad geeft een meerwaarde aan de woning: een zwembad in uw tuin is een niet te verwaarlozen investering voor de toekomst.
“Een privé zwembad bij u thuis ? Een plaats om tot rust te komen! Dit is helemaal geen weggesmeten geld in deze crisistijd. Heel wat van m’n klanten laten me dit jaar weten dat ze liever in een zwembad investeren dan verre reizen te maken die snel voorbij zijn…  Voor de prijs van een mooie auto investeren we op langere termijn.” legt Guillaume de Troostembergh, Managing Director LPW Ceramic Pools, ons uit.
Delen: