Zwembadrolluiken: welke past het best bij jouw zwembad?

Een zwembadrolluik zorgt ervoor dat je zwembad goed geïsoleerd is en het heeft bovendien een langere levensduur dan de standaard zwembadafdekking. Heb je (klein)kinderen die graag een duik nemen? Ook voor hun veiligheid is een zwembadrolluik de beste optie. 

Niet zeker welk zwembadrolluik geschikt is voor jouw zwembad? We zetten graag alle features voor jou op een rijtje.

De winnaar onder de zwembadrolluiken

Perfect geïsoleerd 

Een zwembadrolluik dat heel populair is, is het automatische Covrex® Classic-zwembadrolluik. Het is veilig, duurzaam en stevig. Door de nieuwe en verbeterde isolerende volle lamellen houdt dit model nog beter de temperatuur van je zwembadwater op peil dankzij een uitzonderlijk hoge isolatiecoëfficiënt. Zo heb je geen last van warmteverlies tijdens de nachten en de koudste dagen, en kan je ook tijdens de wintermaanden optimaal genieten van je zwembad. Een bijkomend voordeel van een automatisch zwembadrolluik is dus dat je geen extra winterafdekking meer nodig hebt.

Beschermd tegen vervuiling

In een zwembadzeil komen heel gemakkelijk scheurtjes, omdat de kwaliteit ervan minder is dan die van een zwembadrolluik. Zo kunnen vuildeeltjes gemakkelijk in het water terechtkomen. Een zwembadrolluik beschermt je zwembad tegen vervuiling en is de beste oplossing om de waterkwaliteit van je zwembadwater te behouden. De flexibele verbinding en het gladde oppervlak van de volle lamellen voorkomt dat algen en vuildeeltjes zich vastzetten. 

Tip: het Covrex® Classic-zwembadrolluik mag ook bij het begin van het seizoen gereinigd worden met een hogedrukreiniger voor een optimaal gebruiksgemak. Zo maak je je zwembad snel en eenvoudig zomerklaar!

Veilig en stabiel

Een van de belangrijkste karakteristieken van een Covrex®-zwembadafdekking is dat dit type afdekking een stuk veiliger is dan de basisafdekking. Hierdoor is een Covrex®-zwembadrolluik een veilige keuze wanneer je kinderen of viervoeters rond het zwembad spelen of je kleinkinderen op bezoek zijn. Dankzij de soepele verbinding van de volle lamellen kunnen ze een gewicht dragen tot wel 250 kg/m². Deze indrukwekkende draagkracht is veruit de beste van de markt.

Tip: Ga voor een zwembad met een veiligheidsrand, zoals een monoblokzwembad van LPW Pools, 

Bestand tegen alle weersomstandigheden

Ook bij barre wintertemperaturen blijft de Covrex® Classic zijn flexibiliteit behouden. Zelfs hagel, storm en vorst kunnen dit zwembadrolluik niet klein krijgen. En tijdens de zomer? Ook geen probleem! Het rolluik vertoont geen golven, terwijl dit vaak wel het geval is bij traditionele rolluiken. Met een zwembadrolluik ben je dus verzekerd van een optimale afdekking van je zwembad tijdens alle seizoenen. 

Een elegant kleurenpalet

Wil je wat variatie qua kleur? De Covrex® Classic-zwembadrolluiken zijn verkrijgbaar in vier neutrale kleuren: crèmewit, silexgrijs, hemelsblauw en staalgrijs. Als je verzekerd wilt zijn van de beste weerstand tegen zonlicht en andere natuurelementen, raden wij aan om voor silexgrijs te kiezen. Fans van een moderne look gaan dan weer het best voor crèmewit. 

Nieuw: polycarbonaat modellen zonder condensatie

Polycarbonaat lamellen

Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer. Wat wil dat zeggen? Dit materiaal is uitzonderlijk goed bestand tegen warmte en hagel. Een Covrex Solar®-zwembadrolluik is dankzij de polycarbonaat lamellen gemakkelijk te onderhouden en heeft een lange levensduur.

Gedaan met condensatie

In tegenstelling tot de Covrex® Classic is het Covrex® Solar-zwembadrolluik voorzien van een Silver-afwerking. Dankzij het helder en glinsterend effect heb je quasi geen last meer van zichtbare condensatie. Deze afwerking is bovendien in de massa gekleurd, zodat de lamellen mettertijd hun schittering niet verliezen. 

Besparen op energie en onderhoudsproducten

Uiteraard kan je met de Covrex® Solar ook je energieverbruik doen dalen, omdat het het zwembadwater opwarmt met de energie van de zon. Je hebt dus minder verwarming nodig dan wanneer je voor een klassiek rolluik kiest. Reken dus maar op een verlaagd gebruik van mazout of elektriciteit voor de warmtepomp.

Het gebruik van chemische producten voor de behandeling van het water zoals onder andere chloor en pH, wordt herleid tot een minimum. De reden hiervoor is dat de solar afdekking de aanwezigheid van vuil, algen en micro-organismen beperkt. 

Wat ook helpt is dat de zon minder lang in het water schijnt. Het gevolg? Er kan geen fotosynthese plaatsvinden die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van algen.

Net zoals de Covrex® Classic kan de Covrex® Solar ook worden schoongemaakt met een hogedrukreiniger. Zo bespaar je niet alleen op schoonmaakmiddelen, maar ook op kostbare tijd. Kortom, het is de investering meer dan waard.

Een zwembadrolluik van Covrex® Solar is net zoals de Covrex® Classic

  • uitgerust met een anti-algenprofiel;
  • hagel- en weerbestendig;
  • voorzien van stevige lamellen;
  • conform aan de Franse veiligheidsnormen NF P90-308 versie 2006;

Overweeg je om een Covrex® Classic- of een Covrex® Solar-zwembadrolluik aan te schaffen? Laat je adviseren door één van onze zwembadbouwers en bekijk samen wat je opties zijn. 

Delen: