Hoe verloopt de plaatsing van een zwembad?

De plaatsing van een zwembad in de tuin is een belangrijke stap. Het is dan ook goed om te weten hoe deze werken verlopen alvorens een bestelling te plaatsen!

Niet alle zwembaden worden op dezelfde manier geplaatst. De plaatsing van een zwembad hangt af van verschillende factoren:

Het type zwembad dat u gekozen hebt:  betonnen zwembad? polypropyleen zwembad ? uit één stuk of monoblok? inox zwembad? ….

In vergelijking met een betonnen zwembad, verloopt de plaatsing van een zwembad uit polypropyleen of een monoblok zwembad veel sneller.

plaatsing van een zwembad

Dag 1- De levering

Dag 1 : Meestal wordt de kuip bij u geleverd op de dag waarop het gat gegraven wordt.plaatsing van een zwembad

Plaatsing van een zwembad

Dag 2 – Technische installatie

Dag 2 : De technische installatie, de aansluitingen en het vullen van de kuip gebeuren dan op dag 2 en de volgen daarna.

Nagez en sécurité avec le volet Covrex et el rebord de sécurité

Plaatsing van de boordsteen

Dag 3 tot 5 : De plaatsing van een monoblok zwembad  neemt dus ongeveer 3 tot 6 dagen in beslag!

De installateur die uw zwembad plaatst

Als u kiest voor een ervaren installateur zult u zeker veel tijd besparen. U betaalt misschien iets meer voor de plaatsing van een zwembad, maar u bent dan wel zeker van een kwalitatieve dienstverlening door een ervaren team dat over alle nodige kennis beschikt.

De accessoires die u kiest

Zal uw zwembad een zwembadrolluik hebben? Legt u een terras aan of bouwt u een poolhouse rond uw zwembad: de duur van de werkzaamheden zal natuurlijk langer zijn. Doet u beroep op een tuinier om de omgeving van het zwembad aan te leggen? Vergeet niet dat dit alles lang kan aanslepen.

En het laatste punt is niet het minst belangrijke als het op de plaatsing van een zwembad aankomt: de periode waarin u uw zwembad bestelt!

Als u uw zwembad in mei bestelt, zult u waarschijnlijk langer moeten wachten dan wanneer u het in september bestelt: de zwembadbouwers hebben het erg druk: de opening van zwembaden, de installatie van nieuwe projecten, onderhoud … Dat kan de plaatsing van uw zwembad op de lange baan schuiven. Maar als u koos voor een monoblok zwembad, bestaat de kans dat het sneller wordt geleverd. De grote fabrikanten leggen in de winter vaak een voorraad aan om zo te kunnen voldoen aan de vraag in de lente en bij het begin van de zomer.

 Bekijk hier hoe de plaatsing van een zwembad verloopt… beton zwembad