Hoe verloopt de plaatsing van een zwembad?

De plaatsing van een zwembad in de tuin is een belangrijke stap. Het is dan ook goed om te weten hoe deze werken verlopen alvorens een bestelling te plaatsen!

Niet alle zwembaden worden op dezelfde manier geplaatst. De plaatsing van een zwembad hangt af van verschillende factoren:

Het type zwembad dat u heeft gekozen

In vergelijking met een betonnen zwembad, verloopt de plaatsing van een zwembad uit polypropyleen of een monoblok zwembad veel sneller.

Dag 1 : Meestal wordt de kuip bij u geleverd op de dag waarop het gat gegraven wordt.

Dag 2 : De technische installatie, de aansluitingen en het vullen van de kuip gebeuren dan op dag 2 en de volgen daarna.

Dag 3 tot 5 : De plaatsing van een monoblok zwembad  neemt dus ongeveer 3 tot 6 dagen in beslag!

Zwembad: van levering tot plaatsing - LPW

De installateur die uw zwembad plaatst

Als u kiest voor een ervaren installateur zult u zeker veel tijd besparen. U betaalt misschien iets meer voor de plaatsing van een zwembad, maar u bent dan wel zeker van een kwalitatieve dienstverlening door een ervaren team dat over alle nodige kennis beschikt.

De accessoires die u kiest

Zal uw zwembad een zwembadrolluik hebben? Legt u een terras aan of bouwt u een poolhouse rond uw zwembad? Dan zal de duur van de werkzaamheden natuurlijk langer zijn. Doet u beroep op een tuinier om de omgeving van het zwembad aan te leggen? Vergeet niet dat dit alles lang kan aanslepen.

De periode waarin u het zwembad bestelt

Als u uw zwembad in mei bestelt, zult u waarschijnlijk langer moeten wachten dan wanneer u het in september bestelt. De zwembadbouwers hebben het tijdens de lente namelijk erg druk: de opening van zwembaden, de installatie van nieuwe projecten, onderhoud, … Dat kan de plaatsing van uw zwembad op de lange baan schuiven. Maar als u koos voor een monoblok zwembad, bestaat de kans dat het sneller wordt geleverd. De grote fabrikanten leggen in de winter vaak een voorraad aan om zo te kunnen voldoen aan de vraag in de lente en bij het begin van de zomer.

 Bekijk hier hoe de plaatsing van een zwembad verloopt… 

De aanleg van uw zwembad - LPW Pools