Een monoblok zwembad: de voordelen op een rijtje

Een zwembad in je tuin laten installeren is geen investering die je elk jaar maakt. Daarom kies je het best voor een zwembad dat duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, en dat voorzien is van een langdurige of levenslange garantie

Al eens gehoord van een monoblok zwembad? In deze blog geven we een transparant en objectief overzicht van de voordelen van zo’n zwembad.

Wat is een monoblok zwembad?

In tegenstelling tot traditionele, betonnen zwembaden zijn monoblok zwembaden vervaardigd uit één stuk. Betonnen zwembaden worden on the spot gemaakt bij de plaatsing, terwijl monoblok zwembaden reeds in de fabriek worden gevormd. 

Monoblok zwembaden van LPW Pools worden altijd voorzien van meerdere lagen gelcoat en vinylesterhars. Deze lagen in vinylester dragen bij tot de ondoordringbaarheid van je zwembadkuip en bieden een absolute weerstand tegen osmose. Hoeveel lagen je zwembad heeft, is afhankelijk van het merk van je zwembad.

Een monoblok zwembad van LPW Pools is bovendien standaard uitgerust met een honingraatstructuur voor een optimale isolatie

De pro’s van een monoblok zwembad

Snelle plaatsing

Aangezien de kuip uit één stuk bestaat en reeds in de fabriek wordt gemaakt, is een monoblok zwembad heel eenvoudig en snel te installeren. Ook inspuiters en het aandrijfsysteem voor de rolluik worden vooraf geïnstalleerd zodat alles vlot kan verlopen op de werf.

De plaatsing van je monoblok zwembad vergt gemiddeld zo’n vijf à zeven dagen en omvat

  • de grondwerken en het stabiliseren van je zwembad;
  • de technische aansluitingen;
  • het vullen van je zwembad;
  • de plaatsing van een zwembadrolluik, indien je daarvoor hebt gekozen. 

Ruim assortiment

Of het nu gaat om strakke zwembaden met plages, die je als relaxzone kan gebruiken, of zwembaden met Romaanse trap: alle zwembaden van LPW Pools beantwoorden aan dezelfde kwaliteitseisen en zijn volgens hetzelfde lastenboek ontworpen.

Om onze monoblok zwembaden naadloos aan te sluiten op je wensen, zijn ze niet alleen beschikbaar in uiteenlopende stijlen, maar ook in verschillende kleuren

Stevig, duurzaam materiaal

De monoblok zwembaden van LPW Pools zijn gemaakt uit met vinylester verstevigd composietmateriaal

De honingraatstructuur biedt niet alleen uitstekende isolatiewaarden, maar zorgt ook voor een zelfdragende constructie van je zwembad. Dit wil zeggen dat ze in staat zijn om hun eigen gewicht dragen zonder externe verstevigingen.

Eenvoudig onderhoud

Het feit dat monoblok zwembaden uit één stuk bestaan, houdt ook in dat het gladde oppervlak geen lasnaden of plooien heeft. Hierdoor krijgen bacteriën minder mogelijkheden om zich vast te hechten en is je zwembad gemakkelijker en milieuvriendelijker te onderhouden. Je hebt namelijk minder schoonmaakproducten nodig voor het onderhoud van je monoblok zwembad

Waterdichtheid 

De afwezigheid van vervelende, onhygiënische naden heeft ook een bijkomend pluspunt. 

Een monoblok zwembad wordt in zijn geheel gefabriceerd en alle gekozen opties en accessoires worden vooraf gemonteerd tijdens het productieproces. Tijdens dat productieproces wordt er ook uitvoerig getest of de zwembadkuip waterdicht is.

Een zwembad met liner wordt ter plaatse gemonteerd en kent geen grondige kwaliteitscontrole vooraf. 

Extra lange garantie

De garantie van monoblok zwembad hangt af van de producent. LPW Pools biedt een levenslange garantie op de waterdichtheid van de kuip en tegen osmose.

Verder geeft LPW Pools 5 jaar garantie op de Covrex® Classic-zwembadrolluiken en 3 jaar op de Covrex® Solar-afdekkingen

Op elke elektrische installatie wordt een waarborg van 3 jaar gegeven. Voor de rolluikmotoren geldt 3 jaar garantie.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Bespreek je project met onze zwembadexperts en ontvang een vrijblijvende offerte!