De stapsgewijze installatie van een zwembad

Het plaatsen en installatie van een zwembad moeten absoluut door een gespecialiseerd team worden uitgevoerd.

Een monoblok zwembad kan in slechts 5 dagen worden geïnstalleerd!

  •  Er is een grondanalyse nodig vooraleer de installatie van het zwembad uit te voeren. Het niveau van het grondwater wordt op deze manier gemeten.
  • keramische zwembadProductie van het zwembad in de fabriek. Als het zwembad niet te ver van bij u thuis wordt geproduceerd, waarom dan de fabriek niet gaan bezoeken? Zo ontdekt u de productieprocedés.
  • Het transport van het zwembad: Uw droomzwembad wordt in principe geleverd met een gespecialiseerde aanhangwagen waarop zich vaak alle bestelde accessoires bevinden.

En dan kan de installatie van het zwembad echt beginnen!

  1.  De grondwerken en het stabiliseren van het zwembad. Dit omvat het uitgraven (of gewoon gezegd ‘een gat maken’) om het zwembad en de leidingen te installeren die het mogelijk maken om het zwembad te verbinden met de technische apparaten.zwembad aanleg
  2. De technische aansluitingen: het betreft de aansluiting op de rioolfilter, de aansluiting op de technische installatie, de warmtepomp, indien u hiervoor hebt gekozen. Het is ook zaak om de schakelkast te installeren of om het geheel aan te sluiten op uw bestaande schakelkast.
  3. Het vullen van het zwembad: naast de installatie van een zwembad, moet er ook gedacht worden aan het stapsgewijs vullen ervan!
  4. Het plaatsen van een rolluik: als u hebt beslist om een zwembadafdekking te plaatsen, zal deze worden geplaatst van zodra het zwembad is gevuld en de rand of het terras wordt geplaatst.Zwembadafdekking Covrex

Als u er echter voor kiest om uw zwembad zelf te installeren, schakel dan een persoon met kennis van zaken in op de dag van de levering van de kuip en van de plaatsing ervan in het gat. Zo staat u niet voor verrassingen.

 

Opgelet!
Win voor het installeren van een zwembad altijd informatie in bij een zwembadspecialist om te weten of een bouwvergunning noodzakelijk is. Dit hangt af van uw regio en van de grootte van uw zwembad. Klik hier om meer te weten…