Een privézwembad kiezen in de winter? De perfecte timing!

De dagen worden korter en kouder, niet meteen de periode om aan de aanleg van een privé zwembad te denken dus. 

Of juist wel?

Steeds meer Belgen kiezen voor een privézwembad. In 2019 werden in totaal maar liefst 2.800 privézwembaden geplaatst!. Dat zijn er 400 meer dan in 2018. Slechts een klein aantal zwembadfans begint echter over de aanleg na te denken in de winterperiode. Net wanneer je dat beter wél al zou doen. Zorg ervoor dat jij dit jaar de slimste bent. 

In dit artikel leggen wij je graag uit waarom je best al in de winter begint na te denken over de aanleg van jouw privézwembad.

Een frisse duik bij de eerste zonneschijn

Als je volgend jaar in jouw eigen privézwembad wil zwemmen, doe je er goed aan om nu al contact op te nemen met een gespecialiseerde zwembadbouwer.

In België loopt het zwembadseizoen van april tot september/oktober. Wie er in de lente pas aan denkt, loopt het risico om pas aan het einde van de zomer te kunnen ploeteren. Zonde bij 35°C, niet?

Daarnaast kan het zijn dat, afhankelijk van jouw voorkeuren en locatie, je een bouwaanvraag zou moeten maken. Geen paniek! In veel gevallen hoeft dit helemaal niet, maar hou hier toch best wat rekening mee, alvorens de bestelling te plaatsen.

Een lager grondwaterpeil, dat is ook voordelig voor jou

In het najaar en aan het begin van de winter, staat het grondwater in jouw tuin op zijn laagste peil. Dit wil dus zeggen dat een installateur de grond niet (of minder lang) droog moet zuigen om vlot te kunnen graven. 

Een kost die je in de lente of zomer wel hebt, maar in de winter kan schrappen.

Ook jouw tuin is tijdig ‘summerproof’

Een droge wintergrond zorgt er ook voor dat de werken sneller afgerond zijn. Dat wil zeggen dat je sneller aan de aanleg van jouw tuin kan beginnen. 

Het aanleggen van een zwembad laat nu eenmaal zijn sporen na. Na de plaatsing, is het dus het uitgelezen moment om ook de tuin aan te leggen.

Dat dit alleen in de zomer kan, is een fabeltje. Start gerust in de winter, om in de zomer te kunnen genieten van een schitterend uitzicht vanuit jouw privézwembad en vise versa. 

Zwembadbouwers hebben tijdens de winter meer tijd, er is dus ruimte om alles rustig te plannen omdat hun agenda nog gemaakt moet worden. Een extra voordeel voor jou: je kan nog vrij kiezen wanneer je zwembad geplaatst moet worden én je kan plannen wanneer de tuin in orde gebracht wordt.

Bij het aanleggen van een tuin staat niet alles meteen in bloei; wat gezaaid wordt, moet eerst de tijd krijgen om te hechten en te groeien. Doe je dit in de winter of het vroege voorjaar, dan staat alles mooi tegen de eerste zwemdagen.

Nog een laatste tip: vergeet zeker ook niet om jouw privézwembad achteraf weer winterproof te maken om er ook het volgende jaar zonder problemen van te kunnen genieten vanaf de eerste zonnestralen.

Maak een afspraak met een zwembadbouwer bij jou in de buurt. Zij helpen jou graag met de aanleg van jouw privézwembad. Je moet alleen nog jouw zwembad uitkiezen en afspreken in een showroom of op een verkooppunt!